tisdag, februari 24, 2009

Problem med Blogger...

På andra bloggar har det kommenterats att bloggföljarna (de små bilderna till höger på folk som följer ens blogg) har ramlat bort lite hur som helst under de sista dygnen.

Bloggare har våndats och undrat om de har skrivit något olämpligt som har sårat eftersom det plötsligt bara har försvunnit följare.

När jag tittade på min blogg igår kväll så såg jag att här har det också ramlat bort följare. Jag minns inte hur många det var från början, men nu är det ett antal färre i alla fall.

Jag vill bara att ni som har ramlat hädan, ska veta att det inte är jag som har raderat er! Det är Blogger.

19 kommentarer:

em sa...

Det är inte bara följarna - både text och bilder i sidospalten har konstrat. Jag såg det först hos mig men har nu lagt märke till det på andra bloggar. Jag blev tvungen att göra om en del hos mig.
Det är föresten inte bara det som strulat på sistone.......
Margaretha

Mira sa...

Hm. Jag ligger visserligen kvar som din följare, men jag har märkt att inläggsfönstret på mina två bloggar ibland har en förmåga att bara försvinna. Stor fasa. Men några minuter senare är de tillbaka igen. Så nåt strul har de, där på Blogger.

Den största fasan... Att ens bloggar plötsligt bara är borta... Och inte går att återfinna... Är det någon som vet om man kan ta kopia på hele biddevitten?

em sa...

Mira,
Jag har funderat på det samma eftersom jag hört om bloggar som gått upp i rök - men jag vet inte hur man skulle göra i så fall.
Margaretha

Christina sa...

Oj då, är det fler grejer i sidospalten som konstrar?

Det har ju varit svårt att få upp bloggar som har använt Blogger på sistone...och det har knappt gått att kommentera heller.
Idag har jag gett upp efter att ha misslyckats att kommentera på flera ställen.

jag kanske ska jobba istället ;)

Har bloggar gått upp i rök? Jisses, rena mardrömmen!

Anonym sa...

Samma här. Jag har varit inne för att kommentera, men det lyckas inte!
Jag har också färre antal som följer min blogg. Trodde att de tröttnat...

Tänk om hela bloggen skulle rasa ihop? Jag skulle vilja spara allt jag har skrivit, men hur?

Evas blogg sa...

Pust. Vad bra att du skrev det här. Jag såg att tre stycken hade försvunnit från mig igår och jag trodde jag hade skrivit något helt galet, som gjorde att de bara raderade bort mig.

Turtlegirl sa...

Tack för förklaringen!

Undrade jag med!

Turtlan

Lotta sa...

inte bara här det krånglar tror jag. på bloggagratis har det oxå vart lite spöken i farten;)klicker kurs lät himla kul att gå..för visst är det kul när man känner att hundarna får lite stimulans förutom prommisarna,å det e ju så kul att se hundarna blir smartare o smartare..smartare än man tror., när de själva får vara så delaktiga och fundera ut istället för att alltid bli tillsagda;),men alla behöver ju absoulut inte träna som patrik, det e ju hans största intresse att finslipa detaljer o träna hund..hundarna skulle helt klart nöja sig med mindre;)

Mira sa...

Hu! Nu blev jag riktigt skakis. Jag loggade in, gick in i Instrumentpanelen - Inställningar - Grundläggande - Bloggverktyg - Exportera blogg och sparade ner den som xml-fil på hårddisken. Brakar något så har man ju i alla fal sin xml-fil kvar med all text och alla kommentarer. Trpr att där ska finnas länkar till bilderna också. Bilderna ligger ju i Picasa, men det vet ni, eller hur.

Vi ska nog ta för vana att göra sådana här backuper med jämna mellanrum. Sätt igång, tjejer (och killar!)

Monet sa...

Jag har trassel med mina inlägg. Ofta kommer inte bilderna med och det kallas för "dublettåtgärdsfel" eller nåt annat konstigt.

Hemskt irriterande, det är bara att radera inlägget och göra om alltihop. Eller strunta i det. Att lägga till bilderna efteråt ger inget sammanhang.

Jag har frågat också, flera gånger på olika bloggar: HUR sparar man sin blogg. Det är ju som dagbok med bilder, nog kan det vara roligt att ha det kvar? Jag litar inte på nätet utan vill kunna känna att det jag lagt ut också går att komma åt senare.

Är det någon som vet?

Christina sa...

Jag sitter och jobbar så jag svarar lite snabbt bara:
Alla verkar ha problem, vilket ju är lite oroväckande.
Nu har jag sparat ner bloggen som xml-fil på hårdisken som Mira tipsade om.
Tack Mira, suveränt tips!

Jag passade också på att gå in och spara källkoden i ett särskilt dokument, för säkerhets skull.

Min mac kunde inte öppna xml-filen när jag testade, men den ligger där på hårddisken och drar ca 5 Mb så det verkar stämma.

Monet: Gör som Mira beskriver!

Dark and twizted sa...

PÅ vissa blogger sidor kan man inte kommnetera heller...Blogger får skärpa sig! :)

Cicki sa...

Vad skönt att höra att man inte skrivit något olämpligt. Jag såg att jag hade tappat två. Nu förstår jag varför. Någon undrade hur man kan ha koll på bloggar man läser ifall det krånglar från Blogger. När jag började blogga så fick jag tips av en väninna att använda mig av Google Reader. Det har fungerat perfekt. Jag behöver bara läsa den sidan och där finns alla inlägg ifrån alla bloggar jag läser. Vill jag kommentera någon som klickar jag på inlägget och hamnar hos den bloggare jag vill lämna fotspår hos. Hur jag hittade till Google Reader. Fråga mig gärna om något annat jag inte minns. Men eftersom det är Googles egen bör det ju vara enkelt att hitta.

Monet sa...

Har sparat enligt Miras tips! Tack. Men det är fortfarande osäkert med bilderna tror jag. Det viktigaste är ju ändå att texterna inte försvinner.

TACK för den oerhört intressanta inledningen i Ebru-konsten!

Christina sa...

Dark and twizted: Tror du det hjälper om vi alla tänker det samtidigt - Skärp er!

Cicki: Jag vet knappt vad Google Reader är, men jag tror att jag vet någorlunda. Det tråkiga med Google Reader är att man inte lämnar avtryck i statistiken på den blogg man besöker...om jag har fattat det rätt. Fast det verkar smidigt, det gör det.

Monet: Jag vet inte hur det blir med bilderna, men det viktigaste har man ju sparat i alla fall i o m Miras råd.
Alltid nåt, sen får vi väl fortsätta att försöka ta oss fram i den här teknikdjungeln och lära oss nya saker och dela med oss till varandra :)

Cicki sa...

Det har jag inte ens tänkt på att man inte gör. det är ju lite synd. Men den är ruskigt smidig att använda sig av alla fall.

Christina sa...

Cicki: Jag vet inte om det är så, det är bara ngt jag fått för mig, tror att jag har läst någonstans.
Antagligen bara ett försvar för att slippa sätta mig in i det hela ;)

Mira sa...

Nej, det är sant att det inte lämnar avtryck i statistiken med Google reader. Alla inlägg som man premumererar på via RSS och feeds kommer i en enda lång rad. Och om man som jag tycker det är kul med layout på sin blogg, så få ju inte GR-läsaren se den. Kommentarer ser man inte heller, om man inte klickar in sej på bloggen för att själv lämna en. Men - smidigt är det ju...

Jag tycker det är en utmärkt idé att vi lämnar tips och råd till varandra på det här sättet! Jag lär mej saker hela tiden! Tack!

Christina sa...

Mira: Aha, då är det Google Reader jag använder ibland, men tycker är så tråkig. Jag visste inte vad det hette :)
Det är som du säger tråkigt att inte kunna se layouten på sidorna man läser på det sättet.

Ja, det här blev ju en utmärkt tråd tack vare dig!
Nu är vi minst två st som har sparat vår blogg :) Tackar!