söndag, februari 08, 2009

Dags igen...

Nu är det dags att ge sig iväg till föräldrahemmet igen och fortsätta röjningen.

Det har snöat hela natten och pälstjejerna har farit omkring i allt det vita som två tossingar här på morgonen.15 kommentarer:

Dark and twizted sa...

Jag häpnar, din trädgård ser ut som det vackraste julkortet!

Här har all snö töat bort... :(

Panter sa...

Hundar och nyfallen snö är lycka. Vår store har dragit några racervändor i trädgården.
Att tömma hem, usch det gör man med en kvarnsten runt halsen. Nu är det snart tio år sedan jag och mina syskon gjorde det för sista gången, men känslan och ångesten kommer jag i håg.

Anonym sa...

Oj vad mycket snö ni har!
Här är också snö, men pyttelite...marken är knappt täckt.

Hoppas röjningen går bra.

PGW sa...

Försiktigt med foten i all snö nu!

Jobbigt med rensning, har gjort den där resan också. Skönt när det är klart dock.

Kommer det någon lite vappe-rapport ikväll ..? Bara en liten en ..?

Monet sa...

Usch, jag förstår verkligen hur svårt det måste vara att gå igenom allt, sortera och slänga.

Inte för inte har jag i omgångar kallat de städningar vi gjort i samband med flytt för "dödsstädning". Just för att barnen inte ska hamna i samma läge som du och dina syskon är i nu.

Vi har gjort oss av med bråte i omgångar, själva gått igenom all gammal dokumentation, slängt och eldat, gett bort, sålt på Blocket, skänkt till hembygdsföreningens auktioner, låtit barnen själva få välja ut saker med ev. affektionsvärde. Nu, medan de också kan ha glädje av det.

Med gott samvete kan jag säga att vi nu sitter, ordenligt rensade och "dödsstädade" nere i södra Europa. Och samlar på oss nya saker, nya papper, nya - bra att ha-grejer. Ett evigt kretslopp:-)

Men jag tror att det är bra att ha tänket i kroppen: håll undan, du vill inte att dina ungar ska behöva stå med det här en vacker dag. Eller någon annan heller för den delen. Jag har, som god man, fått göra det här för två gamla damer med sparmani så jag vet hur det är!!

Jag sparar därför bara gamla brev och foton från mycket länge sen och annan viktig familjedokumentation. Om jag hinner med i mitt liv ska jag sortera upp det och göra något av det så att det blir till glädje för de som kommer efter.

Präktigt? Ja kanske, men ibland lär man sig lite av erfarenheter man gör.

Lycka till och ha INTE dåligt samvete. Du vet ju att din mamma aldrig kan flytta hem igen och att det ni gör måste göras. Så är det bara.

Linka hem sen och ge oss Poppanrapport som vi alla vill ha. Ska samla ihop mig till en Dessi-dito längre fram på dagen.

Monica Hansen sa...

Vilka härliga bilder, snö och hundglädje:)

Christina sa...

Dark and twizted: Hela bygden ser ut som ett enda stort julkort idag, det är kolossalt vackert!

Panter: Ja, alla hundar verkar älska nysnö :)

Ja, att tömma hem är verkligen ångestladdat. Det ska bli så skönt när det är färdigt.

Marskatten: Så olika det kan vara, här snöar det fortfarande.

Japp, röjningen gick bra idag, så nu fortsätter vi om 14 dagar igen.

PGW: Där sa du något, det är knepigt värre att ta sig fram i all den här snön med en stukad fossing.

Jodå, det kommer en liten vapperapport så småningom...jag lovar ;)

Monet: Vilket bra uttryck - dödsstäda!
När vi håller på och röjer nu så tänker jag hela tiden på att jag måste göra mig av med en hel massa saker själv. Rensa, slänga, kasta, skänka bort, sälja!
Efter den här röjningen har jag för all framtid blivit botad från att lägga mig till med "bra-att-ha"-saker. Aldrig mer!
Famous last words ;)

Tack för kloka ord Monet!

Monica Hansen: Välkommen till stationen! Ja, det var en vidunderligt vacker vintermorgon här i Striberg, och pälstjejerna var som två glada yrväder i all mjuk snö :)

Elisabet sa...

Jag tycker att det ser ut precis som hos Carl Larsson .., man bara väntar att hela barnaskaran ska komma ut i röda förkläden ..-)

LindaLotta sa...

Jag hade farit runt lika lycklig som hundarna! Jag har inte sett snö på riktigt, på hela vintern.
Det finns nackdelar med att bo i Skåne, även om de är få :)

helen sa...

Det där var inte mycket snö att tala om ;-), kom till Skellefteå får ni se! Det har snöat oavbrutet i 4 dagar nu, och vi hade inte lite före det. Det är hemskt!!
Hoppas det gick hyfsat bra med röjningen, sånt kan aldrig vara lätt!!
Bob gillar inte snö! Däremot vår blandrashund Rasmus, (Newfoundland/bordercollie)som dog i april, 13 år gammal, älskade snön.
Han ville ut hela tiden, och låg och njöt översnöad i favoritdrivan.
*snyft*, saknar honom...
Ha en skön söndag!
Kram
Helen

Christina sa...

Elisabet: Första gången jag såg det här huset gick tankarna både till Carl Larsson och Elsa Beskow...men så är det ett jugendhus också.

LindaLotta: Nä, det verkar inte finnas särskilt många nackdelar med Skåne :)

helen: Jag har förstått att ni har lite för mycket av det goda där uppe i norr.

Fastnar snön i pälsen på Bob, är det därför han inte gillar snö?
Förstår att du saknar Rasmus. Änglahundarna finns ju alltid med oss.

smulan sa...

Åh, jag förstår att du och hundarna är glada över snön! :) Det är er väl unt´. Behöver ni mer är det bara att hämta hos oss! :)

Det här med att samla på saker har jag också slutat med. Nu ger jag bort och säljer av det jag inte använder istället. Jag är trött på allt som inte används..

Jessica sa...

Det där med alla saker man samlar på sig...Vi har SÅÅ mycket, bl a efter min mamma. Jag har läst "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston minst två gånger. Ändå är det så svårt att släppa taget. Och det trots att jag så väl vet hur glad jag är när något hamnar rätt för att inte tala om när man lämnat en kasse till Myrorna. Då går jag därifrån med lätta steg! Kanske skulle jag ta och läsa boken ännu en gång...

Tänk att ni har så mycket snö! Fina bilder. Snö gör sig bäst på bild. Igår var här årets dimmigaste dag. Det är något speciellt med det också.:)

Kesu sa...

Jag vill också ha snö i Solna!!! Vackert, vackert! Här har vi typiskt västkustväder, jag vet för jag har bott där. Älskar Göteborg, men is under regnpussar är bland det läskigaste jag vet.

Det finns inget ont som inte har ... att slippa köra till tippen och istället köra med brorsorna är i a f en fördel med att ha stukat foten. Vårda den ömt - aj- du! ;)

Förstår att det är jobbigt! Vi människor är ju ett knippe känslor, med lite kött och blod och fett emellan. Bara att inse. Och det vore ju hemskt om du INTE reagerade och tänkte som du gjorde.

Kämpa på!

Eva H-höjden sa...

Å vilken härlig nysnö att skutta runt i!