tisdag, april 14, 2009

Susan Boyle - Singer - Britains Got Talent 2009


Idag hittade jag ett fantastiskt videoklipp från YouTube på Cickis blogg, det var bara det att det inte går att spela upp.

När man går in här, på YouTube direkt, så ser man att det finns en begäran att all "inbäddning", alltså visning på bloggar och hemsidor, plötsligt ska var inaktiv.

Man kan bara gissa orsaken, men gå in här och lyssna på en fullständig överraskning som gör i alla fall mig helt lycklig.

24 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har hört och fascinerats - men som jag ilsket skrev hos k-häxan, jag tycker det är irriterande att både jury och publik utgår ifrån att en "ful" människa (enligt gängse skönhetstänkande) måste vara obegåvad och korkad. Det retar mig nåt enormt. Fram för friheten att ha tufsiga ögonbryn och stå bredbent och bekvämt i omodern klänning!

Christina sa...

Jag håller helt med dig, men det är väl därför man älskar det här klippet...eller?

Bara kretiner tror att man måste ha läppförstoring för att sjunga vackert.

Jag tycker Susan ser ut som en otroligt trevlig människa som är chosefri och vågar vara sig själv...och kan vicka på höfterna ;)

Libby sa...

Hej! Jag har en utmaning till dig på min blogg!

Eva H-höjden sa...

Jag blir så överraskad över att en sån här människa inte verkar medveten om att hon sjunger så bra, hur är det möjligt??????

Anna&Odjuren sa...

Jag har tidigare sett det där klippet, och det ger mig fortfarande rysningar över hela kroppen! Sambon får till och med tårar i ögonen ;p
Älskar verkligen Susans atityd, hur underbar som helst!! :D

Ha en fortsatt bra kväll :)
// Anna & Odjuren

Evas blogg sa...

Ja det är rörande att se men jag håller med både Bloggblad och Eva: 1.Varför skrattar de åt henne bara för att hon inte plutar med munnen, är bildskön och har de "rätta" poserna? Och, hur kunde hon vara så omedveten om sin enorma röst?!

Elisabet sa...

Och jag älskar henne!

Så härlig hon verkar!

Christina sa...

Libby: Ops, det där var en rejäl utmaning!
Jag ska med mamma till lasarettet i Linde imorgon, så det får bli något framåt kvällen eller så...

Eva H-höjden: Ja, det är märkligt...

Anna & Odjuren: Ja, man får liksom gåshud...och en massa glädjekänslor och vill bara kasta ut teven...

Eva: Ja men det är ju det som är hela grejen med videon, att alla fåniga, debila fördomar kommer på skam.

Det är inte bara det att hon har tantkäder - hon är för gammal.

I mitt tycke är den här skönsjungande Susan vackrare än hon som sitter i juryn.
Jag skulle mycket hellre bo granne med Susan.

Anonym sa...

Jag såg det här videoklippet tidigare idag och blev alldeles tagen. Det var vacker sång från den första tonen till den sista. Hur hon har lyckats hålla sig undan så länge finns det förstås många förklaringar och orsaker till.

Det fanns en gång en operasångerska som inte var särskilt fager att se på, men när hon sjöng sina roller, sjöng hon så vackert att även hon själv blev en skönhet på scenen har kollegorna och andra som fick uppleva henne berättat. Detsamma gäller här också!

ullisen sa...

jag satt hela tiden och väntade på att hon skulle avslöja sig. att det inte är nån rälig liten tuff tant utan nån vacker kändis. eller nåt.

för med tanke på hur känd paul potts faktiskt var innan han sökte till den där taletstävligen så utgår jag från att programfixarna letat fram den här kvinnan ur nån gömma också. hon ser nog inte så "hemsk" ut på riktigt. om ni vill försöka missförstå mig rätt!

staffanhuss: hihi, om det är ett svenskt underverk du tänker på så är det kanske inte så mycket mer än just de fysiska attributen som eventuellt skulle kunna påminna dom här två om varann :)

Christina sa...

staffan: Ja, visst blir man helt tagen!

Ullisen: Ha,där är du, hoppas att du ser det här ;)
Först måste jag säga att det är fullständigt omöjligt att kommentera på din blogg. Jag har försökt en kvart, och nu ger jag upp.

Jag tänkte också på Paul Pott när jag såg det här, och ett tag undrade jag om det var ett första april-skämt...för hur kan man ha en sån röst och inte vara mer medveten om den?

ullisen sa...

ajm hela tiden här Christina :)

sorry det strular. finns randiga orsaker och skäl. det blir bättre sen, jag lovar!

nu måste vi sova :)
tjo!

annie sa...

Thank you so much, Christina. I find things and people on your blog that I never knew about. You really make my life rich. What a beautiful voice,
and I am inspired that Susan Boyle is a tough little lady who gets up there, and is herself, and gives what she has to give.
annie

reneesfotoblogg sa...

Nu måste jag få klarhet i en sak: Var Paul Pott "känd" innan han ställde upp i programmet?
mvh R

ab sa...

Nej, Pott var inte känd.

Originell dam, och enormt rörande att se! Man får rysningar. Jag tror nog hon visste vilken röst hon har, men kom sig liksom inte för att göra något åt saken - vad skulle hon göra? Gå till ett skivbolag i kappa och tanthatt? Och vad heter de och var finns de, det vet ju inte en vanlig människa.

helen sa...

Min make hade redan introducerat denna otroliga kvinna för mig.

Men som andra redan har påpekat så är det fördomarna mot henne som berör mig mest.

Att en äldre, ostylad kvinna inte kan vara bra, utan man ser att de väntar på att hon ska göra bort sig totalt. Det är grymt!

Så ser dagens samhälle ut...

Kram
Helen

Christina sa...

ullisen: :)

annie: Thank you Annie, for your kind words :) I'm so happy that you follow my blog.

Renée: vi får se om ullisen kan upplysa oss, själv vet jag bara vad som står här.

ab: Ja, det är verkligen rörande, för hon har inte bara en vacker röst, hon sjunger med en sån känsla också.

helen: Det är inte bara grymt, det är dumt.

Bloggblad sa...

Jag är helt säker på att hon är medveten om sina röstresurser, men som hon sa: Jag har inte fått chansen... Förmodligen av utseendeskäl... Vilken förförartenor vill besjunga henne???

Tjejen i juryn har jag sett i ett matlagningsprogram, hon var så korkad och snuskig i munnen, rena drängjargongen (vet enligt min gamle far hur den var...) att jag satt och skämdes... men inte en rynka... och mycket plut i läpparna...

Christina sa...

Bloggblad: Fast jag tyckte hon var så himla söt :) Och kvick i repliken.

Jag skämdes nästan när jag läste imorse vad jag skrev om blondinen i juryn, för det blev ju omvända fördomar, men nu när jag läser vad du har skrivit så var det inte så fel kanske...?

Jag är bara så himla trött på att man måste vara "vacker" idag. Underbara Tjorven hade inte haft en chans idag till någon filmroll.

ullisen sa...

Christina har nailat det med sin Wikipedia-länk.

och med "känd" menar jag inte "känd från TV" eller "kvällstabloider", utan lokalkänd. givetvis visste programproducenterna vad dom gav sig in på när dom nosade upp Potts (eller vem som nu nosade vem). totalt avtrubbad som uppvuxen i styrda dokusåpavärlden litar jag nada på TV. vi ser det det vi ska se. osv.

och därmed bastu!

Christina sa...

ullisen: Jag tror på din teori - vi är väldigt regisserade som tevetittare;)
Efter "Uppdrag granskning" om spanska hittehundar har jag lärt mig en hel del.

Kesu sa...

Jag har skrivit det på Cickis blogg och jag skriver det här: Precis så här ska den här typen av tävlingar vara. Jag är sååå trött på vår svenska motsvarighet som heter Idol och inte ens refererar till talang i titeln. Nej idol vill man vara, helst enligt gängse normer, ja, ni fattar alla vad jag menar med det.

Pol Pott har jag tittat på flera gånger och jag älskar när förvåningen skrider över juryns ansikten - precis som i det här klippet! Det var inte ett dugg sämre. Jag blir så glad när jag ser det!

Har faktiskt bloggat själv om det här med talang vs idol http://ikesunamn.blogspot.com/2008/08/idol-talang.html

Jag hade missat Susan Boyles och är så glad över att få se hennes triumf. Tack!

smulan sa...

Jag tittade och hörde på Susan Boyles igår med min knaggliga mottagning, och det jag kunde höra var helt fantastiskt. Vilken röst!

Även jag blev förvånad över de minspel juryn, och till och med vissa i publiken, visade f ö r e Susans framträdande. Är folk så grymt dumma? Jag trodde inte det faktiskt.

Men Susan fick sitt uppträdande inför publik som hon önskade! Underbart.

Ängla-Tapas sa...

Jag har inte kunnat titta på detta förrän idag men jag är helt fascinerad! Jag älskar "fula ankungen"-historier (ankor igen...) och Susan fick verkligen visa att hon är en vacker svan!