onsdag, december 31, 2008

Gott Nytt År!

Vi har just släpat in två pallar pellets (det väger en del kan jag tala om för er som inte vet), varit ute och rastat hundarna och nu är det snart dags att hoppa in i duschen, för sen ska vi tillbringa nyårsaftonen tillsammans med vännerna Bo och Bi.

Jag vill önska alla bloggvänner och ni som läser här men inte kommenterar - ett riktigt Gott Nytt År!

Jag satt och funderade på vad vi gjorde förra nyårsaftonen, kollade foton och mindes plötsligt att Bo och Bi var utomlands och vi firade för oss själva. Har man skotträdda hundar kan man inte tacka ja till vilken inbjudan som helst. Att åka in till en tätort är inte att tänka på, inte heller att lämna hundarna ensamma.
Så här såg det ut på stationen för ett år sedan.

En darrande och hässjande Gaia i köket.En vettskrämd Ebro som har trasslat sig nerför spiraltrappan till källaren och sitter där och hässjar.Som tur är så är åtminstone en hund inte rädd för smällare. Poppy samlade ihop sina halvuppätna gosedjur och tog sig en tupplur.Jag önskar att det bara var tillåtet att smälla av raketer vid 12-slaget. Ebro har varit ett nervvrak hela dagen, och det är ändå här i lilla Striberg där det inte smäller så mycket.
Den här helgen är en ren och skär mardröm för många djurägare, som aldrig kan gå bort på fest utan istället tillbringar kvällen med en vettskrämd hund i någon garderob eller tvättstuga utan fönster.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig till hundra procent, är beredd att gå så långt som till att förbjuda skiten eller endast låta utbildade/föreningar använda fyrverkerier. Så det så. Gjorde en majonäs utan senap men med vinäger och citron och den blev jättegod. Ska prova ditt recept nästa gång. Kram fr anonyma Susan (som själv är livrädd för raketer.)

Christina sa...

Anonyma Susan: Med tanke på hur om sig och kring sig myndigheterna annars är i det här landet, när det handlar om säkerhetsfrågor, så är det märkligt att det fortfarande är tillåtet med fyrverkeripjäser för kreti och pleti.

Förra året var det väl en ung grabb som fick sätta livet till?
För att inte tala om alla som blir lemlästade...

Som hundägare sedan 25 år är jag så less på smällare så jag saknar ord!

Kul med majonäsen, att den blev lyckad!

Kram

Gabrielle sa...

Tack och Gott Nytt År till dig också, Christina!
Tycker synd om alla hundar i dag. Det går väl inte att sätta hörselskydd på dom gissar jag. Klappa alla tre du har hos dig från mig!

Evas blogg sa...

Vi har ingen hundlängre men när hon levde var denna kväll ett elände. Vi var alltid hemma och hon sprang upp på övervåningen (där hon aldrig var annars) och la sig i min säng. Darrade under många timmar. Tycker synd om stackarna som ska lida så. Nu hoppas jag ni får en fin kväll. Själv sitter jag hemma med maken. Vi ska äta Ben & Jerry glass och se Mamma Mia. Förtsa året vi firar alldeles själva. Gott Nytt År önskar jag dig!

smulan sa...

Åh, vad jag önskar att det blev totalföbud för smällare och raketer! Vi har haft en hund som till och med fick ett epileptiskt anfall av smällare. Vi "rymde" alltid till sommarstugan på nyårsafton för att skona henne från eländet.

Middagen är avslutad - nu väntar hemgjord glass och hjortron för oss och våra gäster.

Jag önskar dig, Christina, ett riktigt Gott Nytt År!

em sa...

Undrar om det inte kommer att förbjudas inom några år - fler och fler affärer har slutat att sälja eländet. I vår lilla by brukar det smälla i flera da'r före nyår men i år har jag än så länge bara hört två avlägsna knallar.
Vad beträffar tolvslaget så hr jag insett att det blir ett nytt år vare sig jag stannar uppe för att förlösa det eller ej. Det är länge se'n jag vakade in det nya året,
säger
tråkiga Margaretha

ab sa...

Jag håller förstås också med - det räcker att det smäller vid midnatt, sedan kan det vara nog.

Men jag tycker också det skulle hållas kurser för skotträdda hundar, eftersom det tydligen går att hjälpa dem. Det är så synd att de ska sitta och vara rädda (och matte och husse måste finnas till hands).

Ha det så trevligt nu ikväll, Christina, och ett gott nytt år till hela familjen inkl. vovvar.

Christina sa...

Det gick riktigt bra igår.
Ebro som är räddast för smällare kunde t o m göra ifrån sig under promenaden vi tog innan vi gick på middag hos grannarna, som har treglas-fönster.
Det var bara runt 12-slaget som två av hundarna blev oroliga, men idag har jag inte hört en enda smällare.

Hoppas att ni alla har lika vackert väder som vi idag, klarblå himmel och sol över ett gnistrande landskap. Vindstilla.