tisdag, december 09, 2008

Fagersta i mitt hjärta

Nu har jag suttit och tittat på svt1 ikväll, "Dom kallar oss artister" som handlade om min hemstads stora band The Hives.

Vi fick följa sångaren Howlin' Pelle Almkvist och jag bara njöööt. Så bra musik och Howlin' Pelle himself verkade så trevlig och ödmjuk, pratade Fagerstamål så att jag som satt i tevesoffan och har tappat hela min dialekt satt och upprepade hans repliker likt en papegoja. Blev alldeles varm inombords.

Tänk att de här grabbarna har gått på Risbro- och Brinellskolan, släpat sig längs Dalavägen mot centrum som det så vackert hette. Och så denna självsäkerhet och kroppspråk:

6 kommentarer:

Ingela sa...

Äsch, det missade jag...

Får leta en repris eller kanske på svt play. Syrrans barn har också gått på Brinell så det känns nära. Jag flög en gång för några år se nfrån Skellefteå till Sthlm och satt strax bakom pojkarna i The Hives och sjät av deras småprat på bredaste Fagtowniska.

Christina sa...

Ingela: nämen, har du Fagersta anknytning?

Jag blev alldeles lycklig av det här teveprogrammet, för ärligt talat så hade jag bara hört talas om killarna innan, det är inte riktigt min typ av musik.
Det var kul att de var så bra som de var och verkade så sympatiska.

Ingela sa...

Jag har en syster som bor i Kolp*ebo om det är bekant? Nästan i Vad.

Och naturligtvis njöt jag av pratet, inte nåt annat mystiskt.

Christina sa...

Ingela: "Vad" känner jag till men inte Kolpebo, och jag fattade att du njöt - inga problem :-)
Det var vad jag gjorde hela tiden när jag satt och lyssnade till Howlin' Pelle.
Jag lät precis som Pelle när jag flyttade till Sthlm, kommer jag ihåg, sen slipades det av mig tyvärr. Jag hade gärna velat haft målet kvar.

Var ligger Kolpebo i förhållande till Fagersta?

Ingela sa...

Mot Söderbärke, ca 5 km innan Vad, mitt emot udden vid Saxbo, med utsikt över Vevungen.

Jag tittade en liten stund på svtPlay och nog hade målet polerats lite jämfört med när de satt och surrade med varandra. Fast så gör vi väl alla.

Christina sa...

Ingela: aha, nu har jag hittat det på kartan! Jag hade en kompis som bodde i Vad och brukade åka moppe ut till henne när jag gick i högstadiet. Ser att jag passerade Kolpebo varje gång, utan att veta om det.

Jo, målet var polerat men det fanns där :-) Tveklöst.