lördag, januari 31, 2009
En bra dag
Igår var verkligen en bra dag. Jag hann nästan färdigt med det bokjobb jag har hållit på med i månader, jag hann blogga och jag hann förbi mamma en stund utan att känna mig stressad.
Och det bästa av allt - jag fick tag i anka!
För att ni kära bloggläsare ska förstå min upphetsning så kanske jag ska förklara att anka är bland det godaste jag vet!
Min vän Bi tipsade om att hon hade sett ankbröst på Lidl i Falun när hon var där på besök.
Alltså åkte jag iväg till vårt närmaste Lidl, det i Lindesberg och min glädje var stor när jag upptäckte att det fanns ankbröst kvar. 49.90 kr styck kostade de så jag lassade in 8 st i kundvagnen. Nu sitter jag och ångrar att jag inte köpte de återstående 7 som låg där.
Håkan och jag festade igår kväll på var sitt bräserat ankbröst. Mmmm, bara doften!
När jag köpte vinet tog jag bara en flaska som såg bra ut, jag gillar franskt vin. Medan jag lagade ankan så läste Håkan på etiketten att vinet passade särskilt bra till just anka - BINGO!
Efter en underbar ankmiddag så bänkade vi oss framför teven och tittade på På spåret.
Håkan kunde nästan allting, och när han t o m kunde att den lilla rörliga grejen i ett gammalt fickur heter oro, ja då gav Poppan honom high five!
Etiketter:
anka,
vardagsliv
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
20 kommentarer:
Vilket flyt!
Gaia ser så rar och förväntansfull ut där i bakgrunden.
Hur kryddade du ankan?
Igår kunde vi mycket också .., PV visst att det hette OR och jag tog Helsingborg på 8 och det var mycket som vi kunde, var för sig ..-)
Sånt är kul!
Att det var Libbsticka visste jag; det hade jag i rabatten ute på landet.
Gissa, hur mallig jag blev!
ab: Ja, ibland har man så bra dagar så det är knappt man tror att det är sant :)
Gaia älskar också anka och hon vet att hon alltid får smaka.
Kryddningen? Jag tog det jag hade hemma, lite färsk rosmarin, havssalt och nymalen svartpeppar.
När det är så gott kött som anka vill jag inte krångla till det för mycket.
Elisabet: Or är väl ngn liten insekt eller nåt, det lilla balanshjulet i uret heter faktiskt oro.
Libbsticka gissade jag också på , liksom du, och tyckte det var konstigt att de i burarna t o m smakade på den och ändå gissade på bladpersilja!
Ok att de inte kunde libbsticka men att gissa på bladpersilja!!!?
Ja, På spåret är verkligen roligt.
Fast jag kan tänka mig att om man satt i nån av de där burarna så skulle hjärnan gå i baklås helt och hållet ;)
Vet du? Anka är bland det bästa jag vet! Make B är i väg på några ärenden nu. Innan han åkte lovade jag käckt att handla och fixa middag och kom på mig själv att tänka "åh, om jag ändå kunde få tag på anka här i Solna". Men det tror jag inte går. Och det var för sent för att hinna flänga in till alla saluhallarna i stan. De har, det vet jag. SÅ nu får dt bli nåt annat. (Nej, inte sälknöl - hihi!)
Älskade Poppan. Den där bilden visar ju att dina skisser är på pricken. Hon LIGGER verkligen så och gör high five. Lovely!
Anka har jag aldrig provat, men det ser riktigt delikat ut där det ligger och fräser i pannan.
Jag fastnade för vovven (Gaia?) som sitter bakom vinflaskan och ser ut som hon väntar på något. Kanske en smakbit av ankan?
det såg gott ut:)
Hej där!
mm... ankbröst. har jag nog aldrig ätit. Låter gott.
Det gäller att använda sig av färska råvaror alltså :-)
Vilket flyt med vinet.
Så härligt med en bra dag!! Jag har aldrig smakat anka i någon form. Kan du beskriva hur det smakar? Finns det någon likhet med kyckling eller kanske kalkon?
Dina hundar, *suck* så söta...
Blev det en liten ankbit över till dom??
Hoppas din lördag också har varit bra!
Kram
Helen
Har bara smakat anka en gång på min favoritrestaurang i London. Det var jättegott.
På spåret är så kul. Ibland när man kan något som de inte kommer på blir man ju så mallig...;-) Annat är det väl att sitta där. Då skulle man väl få tvärstopp i hjärnan.
Ha en skön lördagskväll!
Du är verkligen inspirerande, Christina! Först det här med ritandet som ger mig lust att börja själv, sen nu ankan. Jag har ätit anka på restaurang och hos kompisar men aldrig lagat det själv. Nu ska jag banne mig prova - fast det får bli i morgon om jag nu får tag på det.
Andra saker inspirerar också: t.ex. har den här diskussionen du hade nyligen utifrån boken av Sven Hedin satt igång en massa funderingar i min skalle. Intressant diskussion. Och när jag funderat klart (hm, det kan dröja ett tag...) ska jag nog blogga själv om det där + länka till dig!
Kesu: Vet du, jag hade nästan kunnat gissa att du älskade anka ;)
Jag tycker du ska försöka svänga förbi ngt Lidl och se om de har anka kvar i frysdisken! Det är fina franska ankbröst och hållbarheten är satt till september 2010.
Nähä, det blir alltså inte sälknöl i tran-sås ikväll i Solna!?
Marskatten: Det är nog många svenskar som aldrig har ätit anka, så du är inte ensam. Du borde faktiskt prova om du nu lyckas hitta anka!
Jodå, både Gaia och Poppan fick smaka av ankan. De får alltid smaka av det vi äter, så de sitter och gamar i kökssoffan.
Chili: Det var det också :)
Cattis: Hallå där :)
Ankan var fryst, men bra mycket bättre än den ämliga kasslern du skrev om i din blogg! Brrr!
helen: Åh, det är svårt att beskriva smaken på anka. Den har mörkt kött och den smakar MYCKET. Det påminner varken om kyckling eller kalkon, kanske mer åt gås-hållet!
Den är lite fet, men om man tillagar den som jag gör så blir det ändå inte så fett.
Jag ska lägga upp ett recept på bloggen tror jag.
Jadå, det räckte till pälstjejerna också :)
Ha det bra ikväll du med!
londongirl: Jodu, om man skulle vara med i programmet så skulle man bli tom i huv'et antagligen.
Trevlig lördagskväll!
Gabrielle: Det är väldigt roligt om jag kanske inspirerar till att börja teckna. Verkligen.
Jag ska lägga ut hur jag tillagar ankbröst. Jag tror det är många människor som tvekar att köpa om de är osäkra på hur man lagar till det.
Hoppas att du får tag på anka imorgon!
Jag tyckte också det var väldigt intressant att läsa kommentarerna om Hedin & Co. Jag ska hålla utkik på din blogg!
Är det egentligen någon skillnad på kyckling och anka? Ja, alltså smakmässigt förstås, men jag menar när man tillagar. Man kan väl göra ungefär som med kyckling? Steka eller ha i ugn...? Ifall man nu skulle ramla på ett ankbröst eller så:)
Jag gillar också På Spåret. Det gäller att tänka så vitsigt som möjligt. Sånt gillar ju Oldsberg.
Trevlig lördagkväll!
Jag tänkte det...det riktigt syntes på bilden av Gaia. Så gulligt!
Hoppas de njöt båda två.
Ha en god kväll
Jessica: Ja, ankan har en väldigt fet skinnsida som man bör ta till vara på bästa möjliga sätt, annars är det samma tillagnings-sätt som kyckling. Men den är alltså fetare än kyckling, kanske ngt man bör ha i åtanke.
Gud vad gammal jag känner mig när jag skriver ord som "åtanke".
Marskatten: Speciellt Gaia gillar allt som jag anser vara delikatesser ;)
Du kan ju tänka dig!
Anka har jag ätit på restaurang men aldrig tillagat själv. Men nu blev jag inspirerad. Tack! Maken och sonen är helt otroliga på att svara på På Spårets frågor och sonen är så snabb så han är ofta före de tävlande. Jag kunde också libsticka :)
Jag blev bjuden på anka på nyårsafton och det är riktigt MUMS!
Den ankan kom från en Vi-butik i Stockholm och jag såg bara häromdagen att det fanns igen!
Eva: Det är verkligen ett roligt program för hela familjen :) Sonen verkar alert!
Eva H-höjden: Ja, mums var ordet!
Om jag ramlar på en anka, eller bröstet därav, vet jag var jag ska leta efter receptet! Tack. Har aldrig prövat, men jag gillar ju kalkon, så...
Jag kunde också "oro" men inte "krona". Fast när jag hörde svaret, visste jag att jag hört det förut. Brisbane kunde jag på 8... annars tycker jag städerna är rätt svåra.
Bloggblad: Gillar du kalkon är det inte säkert att du gillar anka, de är väldigt olika i smaken.
Men...det är ju bara att testa! Vem vet, du kanske ramlar dit ordentligt?
Håkan kunde krona också, men jag satt som ett frågetecken. Oro hade jag aldrig hört talas om men Brisbane kunde jag nästan direkt...ja, det är verkligen ett kul teveprogram! Jag tycker det är så roligt att man faktiskt lär sig någonting varje gång.
Hur många program kan man säga det om?
Skicka en kommentar