torsdag, januari 15, 2009

Stationsbesök

Eva från Hammarbyhöjden, som brukar kommentera här ibland, kommer på besök och sover över.
Vi har känt varandra i 35 år, och det är alltid lika roligt när hon dyker upp med sina två hundar Balzac och Maggie.
Balzac kommer från samma rescue som våra hundar, och Maggie är en hittehund från Irland.

Plötsligt känns det inte lika tomt efter Ebro längre, och alla fyra hundarna är alldeles till sig av lycka över att träffas igen.

Efter en god middag bänkar vi oss framför teven för att se Uppdrag granskning som var precis så vinklat som vi hade befarat. Jag är glad att jag har varit i Spanien och sett hundhemmet med egna ögon och i fortsättningen kommer jag att se den här typen av program med väldigt kritiska ögon.


Sen kollade Eva och jag några hundforum och halkade vidare in på Stockholmskällan och blev sittande till klockan 4 på morgonen. Den sidan är fullständigt livsfarlig att gå in på, den saken är klar.
Imorse var det bara hundarna som var pigga. Här ligger Maggie och väntar på frukost medan Balzac passerar.
Den ensamma toffeln på golvet bredvid soffan är ett minne efter Ebro. Var den andra toffeln har tagit vägen är fortfarande ett mysterium.


Ikväll ska jag börja på en kurs i bokbinderi inne i Örebro och alla ska ha med sig två bundna böcker med mjuka pärmar. Jag letar i bokhyllorna och bestämmer mig för dessa två.
Den här kursen har jag verkligen sett fram emot.


10 kommentarer:

em sa...

För fem minuter se'n stod jag och bläddrade i en bok om bokbinderi och tänkte att det skulle vara roligt att gå en kurs. Vi hade det ju på schemat i skolan men det är ju snart hundra år se'n... Min pappa var duktig, gick fler kurser - det är roligt att ha hans inbundna böcker nu.
Hörde att Uppdrag granskning skulle handla om hittehundar och tänkte på dig men såg inte programmet.
Ha så kul på binderiet - se bara till att du inte blir inbunden själv.
Margaretha

smulan sa...

Christina! Jag måste säga det en gång för alla... Jag är sååå avundsjuk på ditt vackra hus! Jag ääälskar det! Ett sån´t hus skulle jag vilja ha; stora ytor och spännande vrår..

Tyvärr såg jag inte "Uppdrag granskning" (?) igår. Går det i repris månne...? Jag ville gärna se det programmet..

Allt gott! Smulan

ab sa...

Håkan har vissa problem med att nå fram till sitt vinglas, ser jag! :)

Christina sa...

em: Förstår att det måste vara roligt att ha din pappas egenhändigt inbundna böcker! Tycker man om böcker så är det något speciellt med en kärleksfullt inbunden bok. De blir ju så vackra också.

Det var tur att du inte såg programmet ;)

smulan: Och jag är avundsjuk på alla dina orrar :)
Vi trivs verkligen i det här huset, det har en sådan egen charm...och biljettluckan finns t o m kvar mellan hallen och vardagsrummet.

Ang. Uppdrag granskning så missade du bara en massa lösa anklagelser och insinuationer.

ab: Han har träning ;)

Elisabet sa...

Sedan köttskandalen, då alla Icabutiker nästan, enligt tv-programmen, packade om köttfärs, tror jag inte ett skvatt på ens Uppdrag Granskning.

Såna program vinklar hit och dit som det passar dom.

Ingela sa...

Hur det ser ut på ett ställe går knappast att veta utifrån filmbilder. Jag hade nog trott mera på det om man inte visat hunden som bet sig på svansroten om och om igen. Men...om det ligger någon sanning i påståendena om förfalskade veterinärintyg så räcker det till för att göra mej bekymrad. Det gagnar varken hundarna eller någon annan om man döljer fakta om hundarnas hälsa.

Dark and twizted sa...

Men vilket fin hus du har! Fantastiskt, ta gärna fler bilder...jag blir nyfiken :)

Christina sa...

Elisabet: Håller helt med.

Ingela: Där håller jag med dig, ingenting kan försvara förfalskade veterinärintyg, det gagnar ingen. Jag var rädd att ngt sådant skulle avslöjas, för det skulle jag aldrig kunna acceptera, men det var ju bara insinuationer alltihop, baserade på rykten och en massa förtal.
Och de där kala fläckarna som den lilla hunden hade som sedan visade sig vara frisk, det var inget annat än fläckar efter gamla lopphotell. Såna hade Gaia också när hon kom, men de växte bort efter ett halvår eller så.

Dark and twizted: Jag är kär i det här huset :)
Var så säker på att det dyker upp fler bilder på stationen lite då och då här på bloggen, men du kan redan nu gå in under "etiketter" till höger och klicka på "stationen" och titta på hur huset ser ut exteriört :-)

Mira sa...

Det här var roligt att se!! Jag blir nästan lite avunsjuk på dej och min syster som har det här i fingrarna med att binda in böcker!

Och vet du att jag blev lycklig när jag kunde ropa in en hel bokbinderiutrustning på en auktion för - jag tror det var 100 kr! - som min mamma hann få innan hon dog. Hon hann aldrig använda den, men hon fick fingra på den och glädjas åt att hon skulle kunna...

Bokbinderi är en själfull sysselsättning!

Christina sa...

Mira: Vilket auktionsfynd! Bokbinderiutrustning är ju rätt dyr, och få allt det för en hundralapp - fantastiskt!

Det var en fin och ömsint present till din mamma, hon måste ha blivit väldigt glad :)

Mitt i prick, det är verkligen en själfull sysselsättning.