tisdag, januari 13, 2009

Snabbskisser
När jag nyss letade i mina arkivlådor efter en illustration som ska återanvändas, hittade jag dom här två små snabbskisserna från en utekväll på Söder i Stockholm.

Ibland när jag får syn på en person som jag särskilt gärna vill memorera, så gör jag en liten snabbskiss på en pappersbit jag har till hands. Det kan vara baksidan på ett kvitto eller ett gammalt kuvert och mina lådor dräller av såna här små lappar.

Man skulle kunna säga att jag samlar på typer av människor.
Det här borde jag göra mycket oftare, för det inspirerar mig till att variera mina teckande figurer mer än vad jag brukar göra. Ibland kan jag hitta en frisyr, ett klädesplagg eller en huvudbonad som sedan kommer att ingå i min tecknade rekvisita.

8 kommentarer:

Jom Manilat sa...

Suverän skiss! Jag har träffat honom, eller åtminstone hans bror.

Christina sa...

Jom Manilat: Välkommen hit, jag njuter så av dina foton från Portugal!

Javisst är han en urtyp av svensk man ;)

Monet sa...

Håller med min vän Jom. Helt underbar skiss. Jag känner också honom:-)

Tack för tipset om Stockholmskällan. Jag gick genast in och kollade alla de adresser där jag också bott, inklusive Långholmsgatan fast det var när jag gick på konstskola 1965, så det var före du bodde där.

Johnny sa...

Lite Leif GW över honom.

Chili sa...

du é grymt duktigt på att skissa jue!!:)

Christina sa...

Monet: Som sagt, en urtyp :)
Vilken konstskola gick du?

Johnny: He he, jag har inte tänkt på det...men absolut! Samma urtyper.

Chili: Tack :)

Monet sa...

Grundis förstås! (Grundskolan för Konstnärlig Utveckling, den som alla gick för att komma in på Konstfack. Jag gjorde det men ångrade mig i sista stund och valde annan väg)

Vi hade unervisning och måleri i lokaler på David Bagares Gata nr 7 som inte fanns med i Stockholmskällan. Däremot Brunnsgatan nr. 3 strax intill där jag bodde inackorderad med halvpension första året. Det var nästan lika kyrkligt då på 60-talet som när lokalerna var nya. Kolla får du se!

Christina sa...

Monet: Inte s å självklart, det fanns ju flera konstskolor som man gick på innan man sökte vidare. Själv gick jag på Gerlesborgsskolan ute i Gröndal, innan jag kom in på Konstfack.

Jag kommer mycket väl ihåg Grundis :)

Jag hittade andra bilder från David Bagares Gata, t ex en från nr 10...

Brunnsgatan 3 - Kristliga föreningen Unga Kvinnor?