söndag, januari 04, 2009

Ett annat hundöde - Django


Jag har en vän, Kiddo, som bor på en gård i Småland med man och tre spanska hittehundar av podencoblandras.
För lite över ett år sedan läste hon på en hundhjälpsida från Lanzarote, ett upprop att hjälpa en grupp hundar som stod på en avlivningsstation. De skulle alla avlivas innan julen 2007 om de inte fick adoptörer.

Så här skrev hon i ett mail den 7 dec samma år:

Nu befinner jag mig i det välsignade tillståndet att jag står inför att göra en enorm skillnad i en hunds vardag och liv. Det ger mig en obeskrivlig tillfredsställelse !
Hunden som det gäller har funnits eller finns (?) på en avlivningsstation.
De står i 6 kvadratmeter små celler, ihop med massor av andra hundar.
Inget dagsljus når in till dem. En gallerdörr och resten betong.
Drösvis med podencos skall avlivas nu när jaktsäsongen är slut.
Den 23:dje dec. stänger den aktuella avlivningsstationen under 2 veckor, och inför den ledigheten avlivas alla hundar som då befinner sig där.
Det sliter i mitt hjärta !! Men åtminstone en av dessa fantastiska hundar som nästan berövats livet och det mesta av dess glädje, ska få uppleva en skillnad !
Det gör mig GOTT !


Det här är hunden som Kiddo föll för.Tyvärr för Kiddo så hade inte hundorganisationen på Lanzarote något samarbete med någon svensk förening, så det uppstod en hel del problem hur hon skulle få hem hunden.
De samarbetade emellertid med Tyskland, så till slut bestämdes det att hunden skulle sättas på flyg till Bremen.

Det hela var väldigt osäkert,mailväxlingen med Lanzarote gick trögt, Kiddo var förtvivlad och jag gjorde små collagebilder i Photoshop och skickade för att muntra upp henne.
Den här skickade jag innan det blev klart med Bremen. Django skulle fixa flygresan till Kiddo på egen hand var tanken.Sen när det blev klartecken för flygningen till Bremen, från Lanzarote, så gjorde jag det här collaget och skrev:

Gaia har efter lite rattande med öronen lyckats få in Djangos sändnings-frekvens. Han meddelar att han fick lite problem med skärmen så han har bytt tranportmedel till ett litet propellerplan. Imorse nådde han Portugals kust och befinner sig just nu över Castelo Branca. Det går långsamt men han tror absolut att han ska hinna fram till Bremen i tid.Och Kiddo satte sig i sin bil och körde hela vägen till Bremen och hämtade hunden som med nöd och näppe slapp undan döden, hunden som numera heter Django.

Imorgon ska jag berätta hur han har det idag, smålänningen.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Men stackar hundar! När jag ser blicken på hunden längst till höger, på första bilden, gör det ont i hjärtat. Vilka fina små hälsningar du skickade! Jag gillar flygplansbilderna.

Christina sa...

Eva: Ja, såna bilder gör ont i hjärtat, och det finns tyvärr värre bilder än så.

Elisabet sa...

Jo, jag vet att jag är så enjängd, men det spelar ingen roll .., jag är så glad att du har börjat blogga och ger oss så mycket intressant att läsa om .., sånt som b e r ö r!

Dark and twizted sa...

Stort gjort!!! Verkligen!
Gillar du hundar så kika in på min andra blogg http://hundtraningen.blogspot.com
så får du se min raring :)
Jag länkar till den från bloggen jag skriver från nu också, bara att klicka på bilden på hunden. :)

Panter sa...

Oj, vad man vill rädda dem alla, men det går ju inte. Fina bilder du gjort. Det ska bli spännande att läsa om Django i morgon.

Christina sa...

Elisabet: :)

Dark and twizted: Jag gillar hundar så jag ska absolut besöka din blogg. Spännande.

Panter: Jag vågar aldrig gå in på liknande sidor på nätet längre, jag skulle som du, vilja rädda allihop. Sånt gnager i en.

Dark and twizted sa...

Japp- Hon är en labbe :)

Tuvstarr sa...

Åh, det var en lång resa för hunden, hoppas han mår bra idag. Jag är mäktigt imponerad av Kiddo, hon gjorde så mycket för att rädda Djangos liv.