söndag, november 30, 2008

Svårt perspektiv

Har jobbat hela helgen, försöker hinna klart boken om sjöodjuret innan jul.

Idag skissade jag på hur en sjöodjursunge ser ut uppifrån, om man t ex sitter och guppar på en gummimadrass och tittar ner på sjöbotten där ungen kommer tultande och sträcker sig uppåt.

Vänstra armen som sträcker sig uppåt är jag inte nöjd med, men jag tycker att uppifrån-känslan för övrigt är rätt ok. Får fortsätta skissa på den där armen...man ska liksom se undersidan på tassen...har sjöodjur trampdynor månntro?

7 kommentarer:

Evas blogg sa...

Men vilken söting! Trampdynor? Ja det vette sjutton, kanske bara mörkare färg. Vad använder du för skisspenna (frågvisa frun i farten igen:-)?

Anonym sa...

Absolut trampdynor, många!!! ;-) tycker Eva

ab sa...

Vilken mysig unge! Du är ju genial.

Nu måste jag fram till spegeln och prova! (Hur man nu försöker se ut som en sjöodjursunge, sedd uppifrån...)

Ansiktsuttrycket blev faktiskt rätt likt! :) Men armbågen på den lyfta armen/tassen åkte ut så att handen hamnade innanför, så att säga. kan det vara nåt?

Christina sa...

Evas blogg: hmm, mörkare undersida helt enkelt. Skulle absolut kunna funka.

Pennan som syns på bilden bara rullade ner på mitt lutande ritbord och det såg plötsligt ut som det var den som ungen försökte greppa. Den har ingenting med skissandet att göra.
Skissar gör jag med en sån där vanlig penna som håller blyertsstift. Jag brukar använda 0,5 mm HB. Det där är ju så personligt vad man trivs med. Återkommer om den andra pennan i en separat post :-)

Eva: MÅNGA tramdynor...aha!

ab: hmmm, armbågen hamnade innanför...nu får du nästan förklara lite närmare...armen är svår så jag tar tacksamt emot hjälp.

ab sa...

Nu rodnar jag nästan, jag är ju inte tecknare så mina råd kan inte funka - tänk dig ett liggande v med spetsen som armbåge? Ungefär? För mig ser det lite konstigt ut att handen vinklas utåt i handleden, som om ungen brutit handleden.

Kanske har du satt vänsterframbenet (vänster från ungens synpunkt, alltså)för centralt under kroppen?

Christina sa...

ab: jo, du har ju ett suveränt bildseende!

Uj, så svårt det är att skriva om sånt här och bli begriplig. Hmmm...jag försöker förstå vad du menar...handleden ser kanske konstig ut eftersom jag borde skugga den på undersidan och göra klorna lite vinklade men annars tror jag att den blir ok...det du skriver om att jag har placerat benet för centralt...minsann tror jag inte att du har rätt! Benet borde sitta högre upp, riktat lite utåt. Ska testa imorgon! Tack snälla för hjälpen!
När man sitter och tecknar så har jag ofta näsan för nära och blir liksom hemmablind ;-)

ab sa...

Skoj om man kan hjälpa till! :)