torsdag, november 27, 2008

Fler "fur persons" bakom köksskåpen...

Så här skriver Eva från Hammarbyhöjden:

Det här är en länk till en musbild med telefon från nu i november. Jag hittade musen i mitt skåp i Hova, bar ut den.... och sen - senare tittade den ut under skåpet igen ;-) nu har den säkert boat in sig ordentligt!


7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade ett nästan tomt paket med tepåsar stående i skåpet. Musen hade klättrat ner till golvet, burit upp torrfoder för hundar och fyllt hela tepåsepaketet! Vad den måste kämpat länge med dem och jag slängde hela paketet :-(

Christina sa...

Uuuuh, så usel man kan känna sig som människa!

Monet sa...

Brrr. Jag skulle INTE gilla att ha en mus kikande på mig när jag öppnar mina skåp.

Möss och sorkar har jag dock levt med i många år på vår skärgårdsö. Vår duktiga jägare Main Coon-katten Cayenne släpade in dem för att stolt visa upp sitt byte. Halvlevande for de ofta in under skåp och sängar. Pep och hade dödsångest förstås.

Då var det bra att ha råttfångarhunden Max, Jack Russel som med blixtens hastighet gjorde slut på deras elände.

Det var både roligt och jobbigt men jag måste ändå säga att i den mellanperiod utan "fur persons" som vi lever i nu är det rätt skönt.

Christina sa...

Monet: jag ser att du skriver mellanperiod? ;-)

Monet sa...

Ja, jag ser det själv. Freudian slip som det brukar kallas. Men vi är nog inne på att så småningom blir det hund igen. Har man levt med dem hela livet blir det allt bra tomt utan.

Vi måste först få ordning på det franska livet och klura ut hur man reser med valp. Och så vilken sort förstås. Gärna liten och behändig men inte nån fjölig Paris Hiltonsak.

En bra sak med Frankrike är att hunden är välkommmen överallt. För inte så länge sen var vi på restaurang där en stor Golden Retriever satt på stolen bredvid husse och fick mat på tallrik. Serverad av en leende kypare!

Tänkbart i Sverige??

Christina sa...

Monet: jo, jag misstänkte nog en freudiansk felsägning ;-)

Ja, Frankrike är verkligen ett hundvänligt land. I Sverige är det nästan omöjligt att få ha med sig hund på krogen, men i Danmark - där är det möjligt, men det får bli ett eget inlägg/post.

Anonym sa...

Men jag har för mig satt man inte får ta hunden med sig på bussen i Paris...?
Eva