onsdag, november 26, 2008

Sjöodjuret...

Just för tillfället jobbar jag med den åttonde boken om Nelly Rapp, monsteragent. Det skulle vara en undervattensbild på omslaget, vilket inte var helt lätt att åstadkomma. Så här blev det.

16 kommentarer:

Elisabet sa...

När började du att teckna?

Eller har du alltid ...?

Om du inte arbetade med det här, vad skulle du då vilja göra?

Christina sa...

Elisabet: jag har tecknat så länge jag kan minnas. Min karriär började i 2-årsåldern när jag satt och ritade långa korvar med krita, om och om igen. "Visingsö", sa modern som var född vid Vättern ;-)

På din andra fråga: ja,då skulle jag vilja jobba med pappersmarmorering tror jag.

ab sa...

Det ska vara du som ritar ett så gulligt monster! Eller är det en drake?

Evas blogg sa...

Är det Storsjöodjuret? Så himla söt!! Och något av det finaste jag vet är generösa, vänliga människor. Något som jag fick erfara idag: TUSEN TACK för brevet!! Du har gjort min dag och du förstärker min tro på den goda människan. En fråga: Jag brukar skissa med blyerts innan jag målar, kan jag göra det innan jag blöter papperet?

Christina sa...

ab: det är en liten sjöodjurs-unge :-)

Eva: ja, så måste det naturligtvis vara, Storsjöodjurets unge :-D

Tänk på att om du skissar med blyerts och sedan blöter papperet, då kan du inte sudda sedan. Vattnet gör att blyertsen går in i papperet.
Personligen tycker jag att lite blyertslinjer bara är vackert.

Du får prova dig fram vad som är bäst för dig.

reneesfotoblogg sa...

Allvarligt talat. Kan man köpa barnböcker till sig själv? Och bara titta på bilderna? Det tänker jag göra i alla fall! Gissa vilka!
mvh R

Anonym sa...

AH! Vilken spännande bild!!! Nu vill man ju veta fortsättningen!!!
Eva

Christina sa...

Renée: det kan man, det brukar jag göra :-) Min favoritbok är Eva Lindströms "Limpan är sugen", en bilderbok helt utan text.
Jag tror aldrig man blir för stor för bilderböcker.

Christina sa...

eva: den beräknas komma ut i april, så här gäller det att ligga i!

annie sa...

Number 8 book illustration? The one you show here is wonderful, Christina.
annie

Christina sa...

annie: thank you for you nice comment :-)

Evas blogg sa...

Nu har jag lekt med nya papper och färg. Så roligt! Vilekn skillnad det blev med ett bra papper, som jag hade blött och låtit torkat.

Ingela sa...

Vilken tur att jag har 4 barn födda mellan -86 och -02. På det viset får jag ju anledning att läsa bra barnböcker hela tiden. Och när småtjejerna vuxit upp är det förmodligen (förhoppingsvis) aktuellt med barnbarn. M som är 9 år tycker mycket om Nelly Rapp.

Christina sa...

eva: oj, du har redan hunnit prova! Så kul att du blev nöjd med resultatet. Det är roligt att jobba med bra material, men det är inte alltid som priset avgör. Det gäller att ha korpgluggarna öppna.

Ingela: Välkommen hit! Kul att M gillar Nelly :-) Det är så sällan som man som illustratör möter sin publik, så jag blir jätteglad.

Ingela sa...

Det känns som att jag har njutit av dina (ofta dråpliga) bilder tillsammans med alla barnen. Är det i KP som dia bilder har funnits? Vi har haft ett litet uppehåll i den prenumerationen p.g.a. frånväxning och väntan på iväxning, men i höstas blev det aktuellt igen.

Christina sa...

Ingela: det stämmer bra det. Jag har tecknat i KP under många herrans år, men mindre och mindre de senaste två åren.