tisdag, november 25, 2008

En oral batterist

En gång för många år sedan var jag på väg med tåg från Stockholm till bokmässan i Göteborg.
I restaurangvagnen råkade jag hamna bredvid en ung man i 20-årsåldern som hade små egendomliga och spännande ljud för sig.
Jag blev verkligen intresserad, och när den unge mannen tog upp en reservoirpenna och började fylla sin pappersservett med de mest underbara linjegubbar, den ena uttrycksfullare än den andra, var jag fast.
Jag började prata med honom och tiden bara flög iväg innan han skulle av i Töreboda för vidare färd till Mariestad där han skulle hälsa på sina föräldrar.

Vi hade bytt telefon-nummer och en tid senare dök Svante upp i Tecknarateljén där jag arbetade på den tiden. Jag och min kollega Johan peppade och hjälpte Svante att sätta ihop några av Svantes gubbar till en liten berättelse. Den här måste ni bara klicka på!Idag är Svante Drake en av Sveriges främsta orala batterister, dvs en person som kan härma trumljud med munnen. Han är helt otrolig att lyssna på!

6 kommentarer:

Monet sa...

Vill bara säga att jag övervägde att installera din google-översättare. Har franska vänner som gärna också vill läsa min blogg på sitt språk.
Så jag testade på din sida och fick mig många gapskratt!! Det är möjligt att den funkar på engelska men på franska blir det ungefär som i de exempel man brukar se på bruksanvisningar med urunderlig svenska.

På franska står till exempel att du nu är så glad att dina läsare INTE kan läsa dina texter om de prövar översättningsgadgeten!!

Jag prövade nyss och kollade lite av dina andra inlägg och höll på att skratta ihjäl mig - det blir hur prilligt som helst särskilt inlägget med Svante! Kul är det men om det blir så bra vet man ju inte?

Christina sa...

Monet: he he, jag har upptäckt att den inte är så bra som jag först trodde ;-) Fast ibland översätter den riktigt skapligt, i alla fall så pass så ngn med lite fantasi och inlevelseförmåga kan förstå vad det handlar om. Alltid ngt.

Jag kollade på franska och garvade när jag såg vad du hade upptäckt, att mina läsare INTE ska kunna läsa mina texter om de använder manicken ;-)

Monet sa...

Kolla mera. "Johan peppade" blev "Johan poivre" - peppar! Haha, urkul!

Evas blogg sa...

Ja tänk vad möten på ett tåg kan leda till! Visst skrev du någonstans var du köper dina papper? Jag hittar det inte nu. Har du en länk?

Carina sa...

Svante är skitcool tycker både jag och sonen som såg honom uppträde i en varitee i Landskrona i somras.

Christina sa...

Carina: vad glad jag blir över att någon kommenterar Svantes prestationer! Ja, han är såååå himla cool och så trevlig också. Jag tycker t o m att det syns på videon.
Välkommen hit förresten!