torsdag, november 27, 2008

Ovälkomna "fur persons"...

Det här kortet är taget förra vintern då en husmus hittade en väg in i köket, och vips så visste hela muskolonin var den nyupptäckta ingången fanns.

Vi hade möss överallt i köket och levde med stängda köksdörrar och musfällor på golvet innan vi till slut lyckades lokalisera var dom tog sig in någonstans.

Håkan och jag fyllde de misstänkta hålen med finbetong, sen har vi haft det sååå fridfullt...tills för några veckor sedan. Som tur är kommer de inte ut i köket den här gången men de har ravepartyn under diskbänken. De gånger vi gluttar på skåpsdörren sitter det ofta en oförfärad rådis och glor vresigt på oss.
-Hallå där, stäng dörren, det drar!

Varvid vi snällt stänger skåpsdörren igen.

Vad gör man?

Längst in bakom köksbänkarna finns det en smal passage mot ytterväggen. Dit är det omöjligt att nå. Det känns som om vi måste riva hela köksinredningen för att komma åt problemet.

De är ruskigt söta, men jag vill inte ha dom i köket.

10 kommentarer:

Evas blogg sa...

Fy och fy. Möss inomhus, nej. Vi hade samma problem när vi bodde i vårt hus på landet. Rena invasionen ibland. Och i vår sommarstuga har vi också det problemet. Spelar ingen roll hur mycket man täpper igen, de är otroliga på att hitta nya ingångar. Har ni fällor under köksbänken?

ab sa...

De är uppfinningsrika, de små rackarna!

När vi bodde i ett hus på landet sprang de runt i väggarna och lät. Ibland kom de ut på sovrumsgolvet mitt i natten och dansade omkring på golvet, jag vet inte om det var slagsmål eller parning på gång, men de KLAMPADE. Det hände att någon tog sig in i elskåpet och blev el-avrättad.

Min ena katt högg en gång en som sprang över diskbänken förgäves försökte tränga sig ner mellan spisen och bänken. Hon slukade den i en enda tugga (jag vände bort blicken).

Kanske det går att täta själva ingången till diskbänksskåpet? (Och vad sysslar vovvarna med, kan de inte skrämma mössen åtminstone?)

Christina sa...

Eva: vi har fällor i skåpet men de stökar och bökar ändå. Ibland får vi en, om jag säger så.

ab: ja, jag skulle också bra gärna vilja veta vad pälstjejerna sysslar med!!! De är outtröttliga på att ta möss utomhus, men det är som om de tycker att innemössen hör till familjen.

em sa...

Visst är de söta - särskit när de tittar upp i en såssnipa när man öppnar ett kärlskåp! Min älskling har tagit några inne - men blev sur när de byggde bo bakom djurens liv i bokhyllan - osportsligt sa' han, inte en chans att komma åt dem.
Men möss gillar inte pepparmynts lukt, jag dränker små tussar i pepparmyntsolja - och det hjälper. Luktar karamellfabrik.
Margaretha

Christina sa...

em: sötast tycker jag är öronen som nästan är helt genomskinliga :-)

Pepparmyntsolja var ett bra tips, det ska jag absolut prova! Tackar!

annie sa...

Many years ago, I lived in New York City in a "cold water flat," one flight of stairs up. And I had some little mouse fur persons move in. So cute... I could not bear to hurt them so in desperation I got a tiny cage from a friend, and when I caught one,I dropped him/her out the window. It was a high window, but they ran off, and I saw no cats, so I tried to comfort my conscience that they were o.k.
The migrants kept coming on and I
had two friends who were the kind
that liked to give opinions:

Friend # 1: "It reminds me of the Romans feeding Christians to the lions in the arena. The alley cats
have marked your door with an X."

Friend # 2: "Naaw, it's the same mouse coming back for another parachute jump."

Friend # 1: "Without the parachute?"
---annie

Christina sa...

annie: yes, it's indeed revolting to hurt them, but yet you can't live w i t h them...or can you?

I smiled when I read about you living in NY and the opinions of your friends.

Elisabet sa...

Å, fy!

I det lilla huset som vi bodde i på landet, drällde det av möss i början.

En natt vaknade jag av att jag såg en liten mus som tävlade i grenen snabbast över sängkammargolvet på 1 sekund.

Och man hörde dem bakom snedtaket där jag låg .., där hade dom väl också tävlingar?

Det slutade med att jag alltid hade radion påslagen .., för att slippa höra eländet.

Christina sa...

Här i huset är det tyst för övrigt, det är bara under diskbänken det dänger och bänger...
Vi hänger soporna utanpå skåpsdörren tillsvidare i väntan på ÅTGÄRDER.

annie sa...

Christina, no. I cannot live with them. They leave stinky messes over dishes and silverware in kitchen cabinets that they seem to love.
annie