fredag, november 26, 2010

Ni som gillar foto...

...ta en titt på den här fotografens hemsida.
Det var länge sedan jag satt som förhäxad över bilder. Tim Flach är en fotograf som förmedlar humor, värme, nyfikenhet,  egensinnighet och gud vet allt. Kärlek.
Klicka på hans portfolio, och se alla tre sviterna; Dogs Gods, Equus och Menagerie!

27 kommentarer:

Pettas sa...

Jag har förvirrat mig dit en gång tidigare och ville inte ta mig ut längre. Den är både fängslande och fulvacker, gillar när hundarna går av och an

Helen sa...

Tack för tipset! Verkligen fascinerande foton. Och givetvis var bilderna på Bobs släktingar mina favoriter...

Kram!

olgakatt sa...

Har nu läst i kapp en del på din blogg. Herregud så roligt med kossan!
Och kul med ditt intresse för Kinamat!
Själv ska jag på en endagskurs i kinesisk matlagning nästa lördag! Kul att du tände på pielmenie!
Har i Kina inmundigat en hel del dumplings, både goda och ointressanta.Jag gillar mest den sydliga maten, särskilt Sizuchanköket (orkar inte kolla stavningen) med alla sina kryddor. Yunnan hade oxå mycket av den starka maten med mycket chili.

Osloskånskan sa...

Love it!

Evas blogg sa...

Underbart! Hittade några fina Islandshästar mitt i allt annat vackert.

annie sa...

As Eva says...Beautiful horses.

annie

coyoteros sa...

åååhh gick igenom alla bilder i en följd,,åå satte mej ner och tänkte..hmm vad ska man tycka om det här,,mängden blev ju på bekostnad av nån helhetsbild.

plan B..blev då att minnas nån bild som fastnade,,,en som jag reagerade på var tror jag var ett gäng hästar målade på en bergsida..det här skriver jag live utan att gå tillbaka om den bilden stämmde med minnet,,häst och hundbilder i naturcenerier gillade jag åxå........lite svårt har jag doch för stylade hundbilder åå hästbilder..

å sen ställer jag mej frågan är det här konst eller ett kompetent och skickligt hantverk..där är jag lite kluven..

reneesfotoblogg sa...

Gissa om jag har hästboken?
Han ställde ut på Fotomässan i Gbg förra året med gigantiska förstoringar på hästar och då vart man såld.
mvh R

Christina sa...

Pettas: Hunden sedd underifrån är verkligen intressant. Jag minns att O. A. tecknade en hästdroska, ja jag tror det var en hel gatuscen sedd på det här viset.

Helen: Det ante mig nästan ;-) Jag tänkte på Bob.

Olgakatt: Det känns nästan som om kossan Okeyko finns på riktigt :-)

Så kul med kinesisk matlagningskurs! Jag hoppas på lite matbilder på din blogg, det vore kul att se vad ni åt när ni var i Kina:-) Själv älskar jag den ångkokade maten och skulle vilja lära mig mer, den känns så lätt och sund.
Önskar att "Kinas mat" hade haft ett program bara om ångkokning.

"Dina" sibiriska ravioli påminde om några jag har ätit i Polen som också var mycket goda.

Osloskånskan: :-)

Eva: Nästan lite overkliga bilder :-)

Annie: Have you seen the elephants eyelash? So incredible long...

Coyoteros: Det måste vara den där bilden där man såg att det var hästar som gick på bergssidan pga skuggorna de kastade? Den fastnade hos mig också, och de långa ögonfransarna på elefanten, hästfostret...
De alltför stylade fotografierna tycker jag inte heller om, men det fanns så många andra bra.

Renée: Så maffigt det måste vara att se dem stora!

Emma R sa...

Det där var något av det absolut coolaste och vackraste i fotoväg jag någonsin skådat!!! Sparar självklart hemsidan under favoriter. TACK Christina för detta FANTASTISKA tips!!! Dessa fotografier gjorde min morgon!!! Vilken stjärna!!!

coyoteros sa...

ja nu har jag facitkollat bilden,,ser nu hästarna vid skuggorna,,och ett flygfoto är det ser jag.........och inte vad jag ascosierade med,,tusenåriga grottmålningar,,,i tex utah eller liknande,,,hur som helst en finurlig bild..

Kesu sa...

Jag, jag älskar foton (och hundar) - det är därför jag hänger här. Hos dig alltså. Bland annat. Och så får jag så många skratt.

Vilken fantastisk hemsida. Jag ska på Scalateatern om en liten stund och sedan ha gäster. Det är på vippen att jag hoppar allt och fortsätter surfa hos Tim. Ingångssidan var ju häftig, bara den. Tackar för tipset. I will be back!

Monica sa...

Spännande, vackert, intressant! Studerat allt:-) men snöade in lite på fladdermössen;-) vet inte vad jag står under för påverkan med de var hemskt intressanta foton, väldigt speciella och får nog aldrig se "mössen" så själv. Vilka poser!

reneesfotoblogg sa...

Kolla i hundportfolion, bild nr 28 där man sytt upp ögat till vänster på skrynkelhunden. Hmm.....

Christina sa...

Emma: Det är som man tittar in i en annan värld :-) KUL att du gillade länken!

Coyoteros: Ja, verkligen en finurlig bild.

Kesu: Så trevligt det låter, vad är det ni ska se? Eftersom du har fullt upp i kväll så jag får googla och se vad som går på Scala :-)

Monica: Jag tror det är flygande hundar, sen antar jag att han har vänt bilden 180° så att det ser ut som de står upp på grenarna. Så gulliga.

Renée: Jag lade också märke till det lilla stygnet. Shar Pei är väl en ras som listas som speciellt sönderavlade och sjukliga av Veterinärförbundet om jag inte missminner mig.
Hmmm...

Eva H-höjden sa...

Jag började med hundfotonen i går och tyckte det var "sökt" men idag gav jag Tim en till chans och efter fladdermössen är jag såld! Nu har jag tittat på fantastiska hästbilder också och tycker en del hundar är ok nu när jag återvänder ;-)

Londongirl sa...

Men vilka bilder! TACK för tipset! Måste återkomma och se dem igen....fastnade i alla hundbilder här. Helt otroligt vilka bilder.

annie sa...

Yes, Christina, I was amazed by the elephant's eyelashes. And when I saw the Afghan-Hounds I remembered how wonderful they look when they walk quickly across the floor at a dog show--the way that hair flows...

annie

slöjdLena sa...

Fantastiska bilder. Min dotter gick en fotoutbildning och kom in på den här fotografen och berättade om honom. Han arbetar mycket med form och söker djurens personlighet. Han tar även in djuren i sin studio. Min dotter säger att han använder hasselbladskamera.
allt gott

Christina sa...

Eva H-höjden: Så roligt, för jag tycker det finns så mycket kärlek till djur i bilderna - faktiskt :-)

Londongirl: :-)

Annie: Yes, they are so wonderful - the Afghan-Hounds. Just the photo of the curled tail :-)

SlöjdLena: Jag blir inte förvånad över Hasselbladaren ;-) Men det är inte bara den tekniska skickligheten, det finns verkligen en fascination över djur i dom här bilderna tycker jag, en känsla...

Turtlan sa...

Wow!

Räcker med att skriva det.

Helt enkelt WOW!

Tack för tipset!

ullisen sa...

ujuj... vågar verkligen inte klicka nu när klockan är så mycket men ska lämna din station öppen så jag inte glömmer att klicka mig dit när jag sätter på datorn nästa gång.

olgakatt sa...

Blir litet kluven inför den här fotografen, faktiskt. Mycket estetiskt och ett superskickligt hantverk. Men också illustration över människans vansinne och grymhet vad gäller hundavel. Och nog verkar han vara päls-och hårfetischist!
Kan inte riktigt hitta någon kärlek till själva djuren i bilderna.

Christina sa...

Turtlan: Fast de går inte upp mot dina bilder på Maraboustorken ;-)

Ullisen: Så där brukar jag också göra :-)

Olgakatt: Aj då :-/

Turtlan sa...

Tack,så snällt av dig men vi är nog inte i samma division jag och hundfotografen.

Snällt av dig och det påminner mig om att jag kanske borde beställa en pappersbild av storken och förstora upp till en fototavla.

Tack igen :-))

Christina sa...

Turtlan: Det är jag som ska tacka som kunde ladda ner maraboustorken relativt högupplöst. En dag kommer han till användning, det är jag övertygad om.
Allvarligt talat... om jag måste välja mellan hundfotografen och dina storkbilder - så vinner du. Storkbilderna är bland det häftigaste jag har sett.

Bjelfen sa...

Så häftigt att hamna på din sida av att leta efter "uteliggardjuren" på Google. Sen få tips av dig om roliga bilder på Tim Flash hemsidan... Skoj, skoj :) God fortsättning!