söndag, oktober 11, 2009
Inspirerad av Monet
När jag läste det här inlägget på Monets sydfranska blogg blev jag inspirerad.
Jag gillar pilgrimsmusslor, och kombinationen musslor-bacon lät väldigt spännande.
En snabbkoll i frysen nere i källaren visade att den inte bara innehöll anktuttar, utan även en påse med sex stora härliga musslor som jag har släpat hem från Kina-Li.
Jag hittade det här receptet på nätet och resten av ingredienserna hade jag också.
Jag har alltid svårt att göra flera saker samtidigt i köket, så jag tänkte vara smart och koka ihop balsamicovinägern i förväg.
Gör inte om mitt misstag!
När den kallnade förvandlades den till rena knäcken. Knack knack!
Det hela avhjälptes genom att skyffla in vinägerknäcken i mikron precis innan vi skulle äta. Det blev himmelskt gott, men vinägersåsen kallnade rätt snabbt pga den kortvariga mikrovärmen och blev lätt knäckig igen.
Den här rätten kommer jag absolut att göra om och experimentera med, men jag kommer aldrig att fuska med såsen igen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
13 kommentarer:
Det ser rent himmeskt gott ut. Men vilket lager av råvaror du tycks ligga inne med!
Jag måste få kommentera ett av dina gamla inlägg, ett från november i fjol! Mian har letat upp det och skickat till mig. Du har massor av gamla underbara inlägg. Detta har rubriken "Bi kommer" och har en härlig filmsekvens som visar pälstjejernas enorma glädje när de får syn på Bi genom fönstret. Alice brukar bete sig så när någon av barnen och/eller deras resp. kommer. Men hennes röstresurser är inte fullt så starka, och dessutom bildar de ju en duo, plus ackompanjemang med svansarna!
Mmm, det ser supergott ut! Och vilken bra frys som innehöll just vad du behövde :)
Jag gör som Lelle R, slickar mig om nosen! Älskar pilgrimsmusslor (och anktuttar)! Första gången jag köpte det, var i Hötorgshallen. Styckvis! Äh, några fler vill jag allt ha, sa jag kaxigt och höll på att dåna rätt ner i hälleflundran när jag hörde priset. Men gott var det!
Jag kör ibland stekta bacontärningar till lax, det är också en god brytning.
Tusen tack för recept! Det ska jag prova. Och så ska jag köpa p-musslor på Kina-Li. Vill du att jag tar med mig något från den brusande storstan förresten? Säg till i så fall.
Tja, här får man äta med ögonen.... ;-)
Lisette: Ja, gillar man att laga mat och har långt till mataffärer, så blir det att man bunkrar.
Aha, har du hittat den gamla video-snutten, den tycker jag också är rolig :) Pälstejerna vet inte vilket fönster de ska välja så ivriga är de.
Kul att Alice beter sig likadant, visst är det roligt med glada hundar!?
mossfolk: Det var väldigt gott och enkelt att göra. Rolig smakkombination!
Bor man som vi så är det guld med en välfylld frys :)
Kesu: Ja, det är inte för inte som jag köper dom på Kina-Li ;) Jag vågar inte tänka på vad de små liven kostar i Hötorgshallen :o
Stekta bacontärningar till lax låter också väldigt gott!
Tack snälla för det gentila erbjudandet att ta med dig saker från Sthlm. Jag återkommer om det när jag har funderat lite. Det är toppen att möjligheten finns!
Eva H-höjden: Det var de sista pilgrimsmusslorna som gick, men om du tar med dig några från Kina-Li nästa gång du kommer tillreder jag dom :)
Äter med ögonen här också!
Ååååå så gott!
Pilgrimmsmusllor, sparris och bacon! MUMS!!!
Idel ädel favoriter på den tallriken!
Undrar om det finns pilgrimmsmusslor köpa här? Faktiskt aldrig kollat... Läge för det nu!
Turtlegirl: Det brukar faktiskt finnas frysta pilgrimsmusslor på både ICA och Coop, men inte lika stora och fina som de man kan köpa i de asiatiska affärerna.
Ni måste väl ha en asiatisk affär i Sola Stad?
Receptet var som sagt busenkelt och supergott :)
Det finns t o m en affär som heter All världens mat! Där finns mat från (nästan) hela världen.
Dags för ett premiärbesök för min del tror jag.....
- Hallå.... har Ni pilgrimmsmusslor ska jag hojta *L*
Nu känns det som att det skulle sitta gott med lite vickning. Du lockar med en massa goa grejer.
ska nog pröva de där pilgrimsmusslorna!
Turtlegirl: He he, jag riktigt ser dig framför mig när du kommer ångande in i lokalen ;)
Bli kränkt om de inte har pilgrimsmusslor!
*Fniss*
Moster Ma: Ja, gör det! Det var enkelt och kalasgott, men gör inte mitt misstag med såsen!
Jätteroligt att våra sydfranska matfester har inspirerat dig. Det där såg supergott ut.
Såsen till "mina" pilgrimsmusslor var en gräddsåsblandning med murklor och bacon, det var himmelskt gott men din variant ser lika god ut!
Monet: Dina matreportage från era restaurangbesök är alltid lika inspirerande :)
Skicka en kommentar