onsdag, februari 23, 2011

Ghaddafi siktas i Venezuela

Enligt rykten på nätet så har Ghaddafi siktats i Venezuela, av alla ställen!?
Ingen vet om det är sant eller inte.
Denna fruktansvärda man med sitt storhetsvansinne och sina blodiga händer, han som hellre skulle döda sina landsmän, "råttorna", än lämna sin post - han har smitit iväg utomlands vad det verkar.
Blir man förvånad?
Nä.

Eller så är han kvar i Libyen och ska ha kål på sitt folk.

Det är så intressant hur en person påverkar en genom hur han/hon ser ut på bild, och jag har suttit och bild-googlat på Ghaddafi en stund...

Här ser han verkligen skrämmande ut, lika skrämmande och fnoskig som i sitt tal till "folket".
Otäckt var själva talet och otäck var även stunden efter talet då man fick se sonen och någon hög militär skynda fram och kyssa honom, vördnadsfullt, och han viftade undan dem som spyflugor.

Här ser han ut som om han medverkar i "Tomten är far till alla barnen". Gemytlig var ordet. Lite proggig så där.

Och här hälsar han på Hugo Chávez, snyggt klädd enligt mig. Ghaddafi alltså, inte Chávez som bara ser ut som alla andra maktgubbar.
Här vet jag inte vem han är på statsbesök hos, men enligt mitt tycke är han en av väldens bäst klädda män. Han till höger ser verkligen beige ut i jämförelse.

Ännu en bild med en snyggt klädd fd rockstjärna, förlåt, beduin.

Här är han i sitt esse, hur många medaljer kan man rimligtvis ha? Gravitationslagen säger antagligen ifrån om han försöker resa sig upp.

Jag håller tummarna för Libyens folk, alla dessa modiga fantastiska människor som ger sitt liv, att de ska bli kvitt denna fruktansvärda despot och brodersmördare.

20 kommentarer:

Elisabet. sa...

Amen!!

Hemma i Malå kallar man såna människor för "gaphaschar" ,och detta måtte väl ändå vara "gaphascharnas gaphasch!"

(Eller gaphars! det betyder förstås gaphals).

Är han gift?
Ja, jag är inte intresserad, undrar bara.

Pettas sa...

Tänk ändå att ett sådant eländes elände har så vackra kläder.
Han måste väl skyla det som inte är vackert, sitt inre. En rejäl sittopp är vad karln behöver, så pass att han gick upp i rök och bara försvann..

Christina sa...

Elisabeth: Ja, "gaphascharnas gaphasch" verkar vara, hoppas att han kan ställas inför internationell rätt för sina handlingar mot sitt eget folk om han nu överlever det här.

Ingen aning om han är gift eller ej- antagligen...eftersom han har tre söner.

Pettas: Ja, visst är det tråkigt att han inte är "roligare", med så fina kläder - kläder som på något sätt är en signal och provokation mot väst som jag gillar.
Måtte han bara försvinna, gå upp i rök!

coyoteros sa...

har man suttit som envåldshärskare 30-40 år,och fått allt man pekar på,så tappar man perspektiv och verklighetsförankring...att han var så vidrig som han nu visat,,kunde jag i mina vildaste fantasier tro,,en riktig typ......

Cicki sa...

Du har skrivit ungefär det jag gått och tänkt på hela dagen. Jag har bara inte fått till orden för att skriva ner det. Jag tycker folket i Libyen (och Tunisien, Egypten och överallt där de protesterar) är så modiga. De går ut och demonstrerar trots att de vet att de gör det med livet som insats. Det är kampvilja. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de kommer att lyckas. Khaddafi verkar mer eller mindre galen, maktgalen om inte annat.

slöjdLena sa...

Jag tycker att kepsen på nedersta bilden verkar något stor.
Coola kläder hjälper inte insidan så värst mycket. Läser just 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann. Där finns en polischef som njuter av att inge sina fångar i någon sorts trygghet för att sedan se hoppet slockna och ha ihjäl dem, ända tills han möter hundraåringen, så klart... LÄS den! den är hur spännande som helst och helt galen. CDn har en fantastisk uppläsare som gör lyssnandet njutbart.

reneesfotoblogg sa...

En maktfullkomlig dåre som säkert skulle tas emot i Venezuela där han ju har sin like.
Tvi fan för alla dessa despoter och pajaser som har och framgent regerar vår värld.
Jag blir så förbannad........
mvh R

Christina sa...

coyoteros: Och nu påstår ju den avhoppade justitieministern att det var Ghaddafi själv som gav order om Lockerbie dessutom!

Cicki: Ja, det är otroligt så modiga de är. Det är förskräckligt att se på nyheterna vilket våld folket utsätts för.
Ja, totalt maktgalen och han verkar ju helt ha tappat kontakt med verkligheten. Teve-talet var verkligen läskigt och nästan overkligt.

slöjdLena: Det kanske är skallen som har krympt på den nedersta bilden?
Nä, coola kläder hjälper inte ett dugg tyvärr. Fast coola är de.

Tack för tipset om Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, den hade jag aldrig hört talas om men jag har googlat nu och hittat den.

Renée: Och vad de samlar på sig!!! Snor sina länder på miljarder och stoppar i egen ficka. Fruktansvärt när man vet vilken fattigdom det finns i dessa länder.

Elisabet. sa...

Och så färgar han håret. Det måste han göra? Undrar vad han använder för märke ...? Polycolor?

Jag gapskrattar när jag tänker mig hur han går där med färgmedlet i håret och tittar på klockan .., snart är det klart!

Christina sa...

Elisabet: Ja, tänk så många åldriga maktgubbar det är som färgar håret, så ängsliga de är ;-)
Närbilder på Berlusconi t ex är inte roliga.

Ja, hoppas att det snart är dags!

Anita sa...

Haha, skrattar åt Elisabets kommentarer! :)

Kadaffi är ju född beduin, så det är kanske inte så konstigt att han har fantastiska kläder. Men det är det enda som är snyggt på denne hemske man.

Jag hoppas också att det snart är dags att stoppa ner honom i en håla. For ever!

Monet sa...

Om du kollar på Berlusconi syns det att han inte bara färgar sitt hår. Han har hela skulten transplanterad med nytt dessutom.

Hur löjlig kan man bli? Måtte han åka dit för sina sexhistorier. Och att Libyen och de andra länderna äntligen ska få någon form av demokrati, det önskar jag av hela mitt hjärta.

Det känns lite nära härnere, det är ju bara tvärs över Medelhavet allt händer!

Christina sa...

Anita: Jag har alltid beundrat att han inte har anammat våra västerländska klädkoder, det gör ju de flesta maktgubbar oavsett ursprung.
Han hade ju kunnat sett ut som på undre bilden hela tiden.

Monet: Jag har noterat det ;-) Hans hårfärgning ser ut som en dålig färgläggning i Photoshop, eftersom den syns på svålen också...som man ser tydligt eftersom transplanterat hår är så glest.

Christina sa...

Det finns förresten en väldigt omfattande och intressant artikel i DN idag, om Ghaddafi och hela hans historia.

Skaffaren sa...

Jag undrar många gånger varför diktatorer är som dom är.
Varför kan aldrig hyggliga prickar vara världsledare/landsfäder/ landsmödrar?

Christina sa...

Skaffaren: Ja du, det kan man verkligen undra.
Makt sliter nog på vettiga människor, man skulle ju vilja ha fler som Nelson Mandela och Aung San Suu Kyi t ex.

Emma R sa...

Huga! Vilken läskig uppsyn den mannen har... *ryser*
/Emma R

Petra sa...

Huuu, jag såg en bild på Berlusconi som kramade o pussade på Khadaffi. Närbilder på sådana manspersoner kan ge mardrömmar för lång tid framöver. En bild på dem delandes fängelsecell skulle vara betydligt mer uppmuntrande ; )

ullisen sa...

Det är så fasansfullt. Jag, som född och uppvuxen i ett land som Sverige, kan inte förstå hur det kan finnas människor som han. Och framför allt, hur det kan finnas människor i hans närhet. Men. Rädsla är ett oöverträffat maktmedel för den här typen av "politiker".

Ett verkligt bra inlägg Christina. Du visar på nåt vis människan bakom vidrigheten. Fast ändå inte.

Krams!

Christina sa...

Emma: Han kan verkligen se ut både och, men nu börjar han mer och mer se ut som en reptil.

Petra: Berlusconi borde sluta pussa och krama 17-åriga systerdöttrar till Egyptens fd president Mubarak(enligt Berlusconi) och istället tvingas pussa Ghaddafi resten av livet. Gärna i cellmiljö, absolut.

ullisen: Artikeln i DN visade verkligen på människan bakom dispoten, men jag undrar liksom du hur i allsin dar man kan bli sån här? Han måste vara himla bra på att göra om verkligheten inför sig själv, den saken är klar.