lördag, oktober 30, 2010

Målar- och fixardag

Idag har vi målat snickerier i köket.
Målas golvsockeln, ja då måste dörrfodren målas...
Vilket i sin tur medför att dörrarna plötsligt ser väldigt gulaktiga och sunkiga ut och också behöver målas.

Så där håller vi på...

Nu har vi levt på färdigmat i två veckor och snart tyar jag inte mer, som min mormor brukade säga.
Går det verkligen inte att göra godare färdigmat?

Glädjen var därför stor när jag hittade en påse med egna styckfrysta Shui Jiao i frysen, en dim sum rätt som varken ska ångas eller stekas, utan bara kokas.
Det klarar vi med elplattan vi har lånat från Bi och Bo, så i kväll blir det fest.

22 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, ack och ve. Jag fasar för lillhallens dörrar med avflagnad färg och elementet som är likadant ...

DET .., är avigsidan när man börjar måla och göra fint.

Cicki sa...

Det är väl så. Börjar man fräscha till en del så ser resten rätt sjaskigt ut. Tur du hittade god mat i alla fall. Här ska det serveras kokt fisk med kaprissås.

Christina sa...

Elisabet: Det är rena Sisyfosjobbet ;-/

Cicki: Jag borde ha planerat det här bättre, och fryst in lite maträtter.
Ja ja, det är lätt att vara efterklok.

Kokt fisk med kaprissås låter yummie!

Evas blogg sa...

Men tänk så fint det kommer att bli! Och vad härligt att du hittade egenlagad mat i frysen.

IET sa...

Men det är då för väl att du får riktig mat idag! Jag började nästan bli orolig.

Kul med den där effekten man får när man börjar måla... (inte!) :-)
Ha en skön afton
hälsar IET

IET sa...

PS. Jo, glömde, var i matbutiken hittar du sardellpastan till salviaknyttena?

Bloggblad sa...

Jag har inte längtat efter hämtmat nån gång sen köket blev klart till midsommar. Det stod mig upp i halsen.

Och inte längtar jag efter nästa renovering, nya fönster, som ska ske ganska snart. Men snickaren har lovat att det enda jag behöver göra är att ta bort blomkrukorna.

Mian sa...

Perfekt att du hade såna där läckra knyten i din frys!
Här blir det inga sommarrullar idag... det får vänta tills nästa helg :)

coyoteros sa...

åååhh,,tur att jag läste texten,,trodde det va andningsskydd i plastpåsen som omsatts i stor mängd..

där ser man,om man bara skummar igenom texten,,,mycket roligare med kinamat,,å säkert godare åxå...

Christina sa...

Eva: Ja, jag ser verkligen fram emot att ta det nya köket i besittning :-)

IET: Chez Albert på Roslagsgatan har alltid sardellpasta i tub.
Jag har någon sällsynt gång hittat den i den stora mataffären under Åhléns City, när jag bodde i stan.

Bloggblad: På landet där man har begränsat utbud av färdigmat, så är det en genomtrist tillvaro.

Oj, nya fönster - det låter dyrt, men skönt att du bara behöver dra runt med blomkrukorna ;-)

Mian: Den som väntar på något gott... ;-)
Ja, vilken tur att jag hade den där påsen i frysen! Det brukar aldrig bli något över hos oss att frysa in, men de här gjorde jag för att testa styckfrysning inför en dim sum middag. YES!

Coyoteros: He he, andningsskydd, ja det kanske de ser ut som ;-)
Vet du - i NA imorse så fanns det en jätteartikel om cajunmat...eller om det var DN!?
Vilket sammanträffande!

Moster Ma sa...

Njuuuut nu av fynden från frysen!

reneesfotoblogg sa...

Se det är "Charmen" med att bo i gamla hus. Man börjar i en ända och fortsätter till den andra och då är det lagom att vända tillbaka. Ibland drömmer jag om ett sprillans nytt, ritat efter mina önskemål.......

coyoteros sa...

ja ibland kan man ha roligt åt sina nära mistag,,när jag upptäckte fadäsen kunde jag inte hålla mej,,satt å klucka som en höna i flera minuter...

å dä roliga med boken,,var att jag köpte boken,,just efter en tidningsrecention i na,,eller nån av kvällstidningarna...häääpppp.

Christina sa...

Moster Ma: Vi satt mest och suckade förnöjt när vi åt i kväll ;-)

Renée: Ja, så är det ju att bo i gamla hus.
Visst är det kul att ha husdrömmar :-)

Coyoteros: Jag satt och kände mig riktigt insatt när jag läste artikeln. Snacka om färska kunskaper ;-)

Monica sa...

Fint blir det och inget som rasslar, kanske blir tomt:-)? Ja färdigmaten, det är konstigt att den smakar så lite eller konstigt eller inget alls eller ser allmänt konstig ut. Testade Olas, vad han nu heter, GI-mat och piffade till den så mycket så jag nästan lagade den själv:-).
Nej det blir inget mer.

Guy sa...

Hur går det med dörren och fodren rund den?

Klarar ni av att stanna i köket med målningen?

slöjdLena sa...

Ni håller verkligen på precis som oss och det ena ger det andra och plötsligt har man en massa extra jobb och extra utgifter, som man inte tänkt på.

Christina sa...

Monica: Nä, inget verkar rassla...peppar, peppar!

Färdigmat är verkligen YECK!

Guy: Jag har tänkt på dina visdomsord så många gånger den sista tiden. Nä, naturligtvis stannar det inte i köket, snart är vi inne i vardagsrummet...

Slöjd-Lena: Ja, visst är det så, massor av extrajobb och pengar, men fint blir det.
Var det nu slutar?

annie sa...

It is always that way-- you paint one thing and then you have to paint this...and that...and this...and THAT TOO??

Maybe friends will come to your rescue and will invite you for suppers or dinners?

annie

Christina sa...

Annie: We will have no problems what to do in our sparetime from now on ;-)
We have had great dinner at our neighbours, thank god :-D

ab sa...

Ah, härligt! Mera heminredning! (Och mindre slemmig mat! ;) )

Christina sa...

ab: Det kommer mer inredning och slemmig mat :-)
Det var kanonkul att ta matbilder igår mitt i all byggbråte.
Det skulle vara något för en riktig matfotograf egentligen - klart annorlunda, skulle göra sig bra i en mattidning.