fredag, juni 25, 2010

Midsommar med Ivar i Kleva


När jag besökte min vän Ivar i Kleva midsommaraftonen 1977 så bjöd han på kaffe i gröngräset och han hade till och med gjort en tårta dagen till ära.
På tårtan hade han med köpekristyr i tub skrivit Midsommar 1977, det är därför jag kommer ihåg vilket år det var.

Som jag har letat efter den här bilden, och så glad jag blev när jag äntligen hittade den för ett tag sedan. Den säger så mycket om Ivar i Kleva, som jag har skrivit om här.

Med den här bilden vill jag önska alla er som läser här en riktigt trevlig midsommar!

23 kommentarer:

em sa...

och jag önskar dig en riktigt skön midsommar!
Margaretha
som mycket väl minns inslagen om Ivar i Kleva

Cicki sa...

Nu har jag läst det gamla inlägget om Ivar i Kleva. Det hade jag inte läst tidigare även om det känns som att vi varit vänner hela livet. Vilket människoöde. Finns de där särlingarna idag? Det verkar nästan inte så. Ibland kan jag fundera över om de där udda människorna var sådana som hade Damp, Adhd, Asperger eller liknande syndrom.

Jag och M önskar dig och Håkan en härlig midsommar. Snart har vi löst det där med bilen och då är det bara att sparka igång grillen....:-)

Helen sa...

Vilken fascinerande man och historia...

Ha nu en jättehärlig midsommarhelg.

Kram!

Monica sa...

Hej Christina och Glad midsommar önskas alla på stationen! Läste hela berättelsen om Ivar, så fascinerande, helt otroligt intressant! Tanken slår mig att de inte skulle vara svårt att hitta sommarpratare och stjärnor till slottet om man letade lite annorlunda.....även om det skulle fordras stor övertalning:-).
Och tallrikarna! Du fick ju äta kungligt;-) om du hörde om slottets bröllopsporslin som också bara blev avtorkat, det tålde inte vatten. Tyckte mig se att han hade fin ordning på köksredskapen som hängde i krokar:-) i den lantliga stilen skulle man säga nu i inredningstidningarna:-) Är imponerad av tårtan, förstår nästan....så mycket kärlek han ville visa dig med den.

Monet sa...

Ha en riktigt skön midsommarhelg i Bergslagen önskar vi från ett varmt Provence!

smulan sa...

Vilket varmt minne du har Christina!

En lika fin och trevlig midsommar önskar jag dig även i år.

Kram Smulan

Mian sa...

Nu har jag läst ditt gamla inlägg om Ivar. Intressant.
De "torrdiskade" tallrikarna påminner mig om att Jan för ett tag sedan berättade att vänner till honom hade varit och hälsat på några gamla härliga och lite speciella gubbar, tre syskon, i Herrljungatrakten. När kaffet skulle serveras upptäckte den ena av männen att koppen var rejält skitig inuti, varvid han tog upp en VÄL använd rutig näsduk ur byxfickan och torkade bort det värsta ur koppen.

Elisabet sa...

Å, det inlägget minns jag!
Och så fascinerande att läsa om såna här människor som väljer att gå sin egen väg och inte följer den stora breda!

olgakatt sa...

Världen är full av intressanta människor som aldrig får sin historia berättad. Det är ju rena turen att Ivar träffade dig och har fått en skärva av det berättat för oss.
Härligt!

annie sa...

I enjoyed the story about Ivar back when you wrote it, and now it is good to hear more about him and this picnic in the grass. A good Midsummer to you and Hakan and the Fur Girls.
annie

IET sa...

Jag hade nog inte hittat till din blogg 2008, så vad kul att du lade en länk bakåt så att jag fick läsa. Jag sitter och funderar på hur många av dessa farbröder som finns kvar idag. De med snus rinnande i mungipan och grå kostymbyxor till rutig skjorta. Det blev ett så speciellt fall i byxorna; ylletyget som hade töjts ut litet vid knäna. Och så var de ju lite smala nedtill, och bars alltid ihop med svarta snörskor eller bruna, perforerade inomhustofflor i läder.
Ibland när jag hamnar i någon avlägset belägen lanthandel kan jag få ett sånt begär efter nån av de rutiga skjortorna som alltid hänger i ett hörn.
Hur som helst... Det är ett underbart foto du visar. Vilken närvaro!
/I.

Mian sa...

Jag ser nu att jag glömde en detalj i min kommentar här ovan: det var koppen som en av gästerna skulle använda som torkades ur alltså :)

Vonkis sa...

Blir varm i själen av att läsa din text om Ivar.

mossfolk sa...

Skön bild. Nu ska jag läsa om Ivar Kleva.
Ha en fortsatt jättebra midsommarhelg!

Emma R sa...

Vilken härlig bild på Ivar i Kleva. LÄste dina rader om honom för ganska länge sedan, och blev så tagen av dessa att han trillar i huvudet då och då.

Vilken speciell person, och även du som blev hans vän.

Fortsatt glad midsommar!
Kram emma

Jessica sa...

Åh, vilken fin bild! :) Och en riktig Midsommartårta ser jag att det är. Härlig kaffepanna också. Tänk så bra att du tog ett kort!

Skaffaren sa...

Jag hade gärna träffat Ivar i Kleva. Finns några av hans alster bevarade?

Eva H-höjden sa...

Härlig midsommarhälsning!

mimio sa...

Åh, vilken fin berättelse om Ivar! Tack för att du länkade bakåt så man fick denna historia till sig.
Vilken finfin tårta han gjorde åt er sjuttiosju och "köbekristyr" hahaha underbart, vilken kärlek i ett sådant bestyr!
Fotona är fantastiskt fina tycker jag Ivar där i gräset... så ledigt han ligger åldern till trots :)
och så de gamla bilderna mörk o grann karl var han minsann. Köksbilden är härlig, han sitter liksom uppsträckt framför väggbonaden och prydligt upphängda träsaker...har han snidat dem själv?
Tänk, att han ramat in ditt fina kalligrafikort, så rart, han måste varit riktigt glad för dig.
Skulle mer än gärna vilja se träsniderierna...
Hoppas du har en skön sommar, min dator är kapsejsad IGEN o ska in på reparation så här hänger man inte precis framför burken var dag... men solen skiner generöst varenda dag och jag passar på att vara ute för jämnan istället.
kram kram från maria

Susanne och Pebbels sa...

Vilka minnen...

Önskar dig en trevlig sommar!

Susanne och Pebbels sa...

Vilka minnen...

Önskar dig en trevlig sommar!

Tuvstarr sa...

Hej, har läst nu det gamla inlägget om Ivar och håller med alla andra som skrivit här. Vilken historia, vilken vänskap!

Hoppas ni hade en glad midsommar och en riktigt fin semester.

Och Christina, Tack så mycket änn en gång för att vi fick träffa dig och stjäla en timme av din tid. Det var så roligt att få prata med dig direkt. Nu ska det bli ännu mer spännande att läsa här på din blogg.

Många hälsningar från Ralf och Katrin.

ab sa...

Hoppas ni har en fin sommar och att du återkommer nyter, utvilad och lagom brunbränd!