onsdag, juni 16, 2010

FrukostbusMed anledning av mitt långa blogguppehåll skrev bloggvännen Annika Bryn så här i en kommentar:

Hejsan!

NÅGRA bilder av pälstjejerna i sommaryra kan vi väl få? Snälla?


Det här videoklippet från i morse är tillägnat Annika, som förresten var en av dem som fick mig att börja blogga.
Hennes blogg var den första jag hamnade på som var läsvärd i mitt tycke. Ja, så till den milda grad att jag spenderade flera dagar med att bara läsa.
Den andra blogginspiratören var naturligtvis en madam från Ystad som hade en lika läsvärd blogg och som hjälpte mig att komma igång.

Pälstjejerna softar mest på gräsmattan, men ibland tar det fart...som i morse när jag åt frukost på kökstrappan. I slutet av klippet försvinner Gaia under bastun ...

23 kommentarer:

Karin på FOX sa...

Vad gör hon under bastun? Bara en fristad, eller gott om sork?

Christina sa...

Karin Fristad, hon är busig, Gaia ;)

ab sa...

Jag känner mig hedrad! Tack!

Undrade vad det där lilla huset var för något och varför Gaia kutade in under det i vansinnig fart, men nu fick jag ju svaret.

Vonkis sa...

Ha ha ha, och Poppan står bara kvar där när Gaia springer iväg.

Jo du, vet du att idag upptäckte jag att jag har en bok som du har gjort illustrationerna till, Skrivboken heter den.

Evas blogg sa...

Härligt Christina. Att se att ni har det bra.

Helen sa...

Så kul de har tillsammans, de fina bustjejerna. Fick mig ett gott skratt när Poppan stod kvar och funderade och Gaia kom som skjuten ur en kanon och dök in under bastun. Tänk vilken glädje och underhållning våra fyrbenta vänner ger oss!

Kram!

Bloggblad sa...

Jag som inte är så där våldsamt hundgalen satt mest och undrade över huset... såg ut som en inbyggd husvagn först, men mot slutet såg jag ju vad det var.

Vilken fågelsång!

Cicki sa...

Om man inte visste att de är bästa väninnor skulle man kunna tro att det är världens "catfight"....:-)

Vad snopen Poppan ser ut när Gaia försvinner så där.

Petra sa...

Vad mysiga de är. Aileén o Nisse får inte se klippet för då börjar de tjata om att jag ska skaffa dem en egen trädgård så de kan busa omkring så där varje dag, hela tiden.

reneesfotoblogg sa...

Sommar eller vinter spelar ingen roll, två hundar har alltid roligt!
Härliga bilder.
mvh R

PGW sa...

Dessa underbara flygplansöron och glada svansar :-)

Elisabet sa...

Jag tänkte direkt på Hattstugan .-)

Och åååå, så härliga hundar!

Mian sa...

JA! Äntligen!
Mer mer mer :)

Vilken lustig (och fin) bastu.

Lisette sa...

Hej på er alla hundar och folk på stationen. Jag har som du Chris tagit lite time out från bloggen för att bara vara till och njuta i min nya hängmatta - de dagar det inte regnar förstås. (Och det gör det ju för det mesta....)
Verkligen skönt att se att Poppan och Gaia vet hur livet ska levas på sommaren. Sommarkramar till er.

Vera sa...

Hej!
Min mamma tipsade mig om din blogg och jag skulle vilja tipsa dig om min lilla e-butik eftersom du verkar vara intresserad av Japan och kimonos. Välkommen!

www.hellokimono.com

Mvh,

Vera

Christina sa...

ab: Det är en finsk vedbastu från Tammerfors som jag fick hjälp av finska vänner att ta över hit för 20 år sedan. Finnarna kan det där med sauna :)

Gaia har gjort en utgrävning under bastun så snart sjunker väl väl hela härligheten ner i backen...

Vonkis: Skrivboken minns jag, men oj så länge sedan det var ;)

Eva: Önskar jag var lika gymnastisk och vig som pälstjejerna ;)
Aha, du har ny fin avatar!

Helen: Gaia brukar komma utrusande som ett jehu, men denna gång blev hon kvar under bastun ;) Ja, de är för roliga att titta på, de fyrbenta!

Bloggblad: Jag minns när jag mötte upp bastutransporten i Värtahamnen för 20 år sedan, när den lilla lastbilen kom utkörandes med bastun på flaket...då såg det ut som muminfamiljen hade flyttat till Sverige " -Nåå jooo, det är bäst att vi tar med oss saunan - man kan aldrig så noga veeeta".

Cicki: De är verkligen de bästa vänner, gillar fortfarande att leka med varandra ;)

Petra: Fast huvudsaken är ju att de har varandra och trivs tillsammans. Du hade ju ett sånt underbart klipp med Aileén och Nisse på din blogg - de hade minst lika kul som pälstjejerna...utan gräsmatta.

Renée: Amen.

PGW: Jag kallar det för spanska slangsvansar ;)

Elisabet: Hattstugan - den var bra ;)

Mian: Det är en finsk vedeldad bastu som en gammal man i Tammerfors har byggt. Den är helt suverän, den runda formen gör att den kommer upp i temperatur snabbt, och sen har den en rostfri varmvattenberedare på kaminröret där 40 l vatten värms upp och som man sen kan tappa upp i tvättbaljor och blanda ut med vatten från en stor tunna med kallvatten som står i ett hörn.
Det finns avlopp så vitsen är att man tvättar och tvagar sig inne i själva basturummet, inte utanför som i svenska saunas.
Efter ett tag blir luften väldigt vattenbemängd, rena rama turkiska ångbadet, och huden tar upp fukten, sen är man len och mjuk som en barnrumpa flera dagar efteråt.

Lisette: Det låter perfekt att ligga i hängmattan istället för att sitta framför datorn så här års Lisette!
Varma sommarkramar till er i fagra Gökhem!

Vera: Hej och välkommen hit! Tack för tipset om din webbutik, vilken bra idé att starta en sådan!
Fina väskor förresten!

Emma R sa...

HUndbus i trädgården är verlkigen något som jag gillar att se på! Blir så glad, och inbillar mig att hundarna har superroligt! Sedan vi hägnade in vår trädgård har jag haft vänner här vars hundar inte kan vara lösa till 100%, och det är såååå kul att se när de länger på benen och verkligen sträcker ut i en vild jagarlek med andra hundar! Gaia och Poppy med sina långa svansar och podencokroppar måste vara en fröjd att spana på i race- och bus lekar!

Londongirl sa...

Underbar film! Jag blir så glad varje gång jag ser deras framfart. De är verkligen härliga med sina viga studs och vita svanstippar båda två. :-))

Eva H-höjden sa...

Hur man njuter av en klippt gräsmatta!

Susanne och Pebbels sa...

Jag vill också ha en gräsmatta ( gärna ett stationshus också:-)

Kesu sa...

Jabbadabbadoooooooooo! Här kommer Gaia och Poppan! Sicken energi på morgonen. Utan kaffe dessutom! Kan man få beställa hälften tack?

Lelle R inser att han blir som en fet sparv i den smäckra tranedansen men säger sig ändå vilja skutta med. Plötsligt kände han sig som Calle Schwevens: "Jag är som en pojke, fast farfar jag är, ja, rospiggen spritter i mig!" Tjo!

Christina sa...

Emma: Visst ja, ni hägnade också in tomten :) Det har ni väl aldrig ångrat, eller hur?
Det är underbart på somrarna att kunna ha dörrarna öppna mot trädgården och låta hundarna komma och gå som de vill.

Londongirl: Och det är så roligt att de trivs så himla bra tillsammans, två tikar som bägge var vuxna när de sammanfördes :)

Eva H-höjden: Ja, det gör man verkligen. Det är så fint när det är nyklippt.

Susanne och Pebbels: Det finns att få tag på ;)

Kesu: Ha ha, utan kaffe, ja det stämmer. Obegripligt!

Åh, jag är säker på att pälstjejerna skulle älska att busa med Lelle R....om fästmön nere i Gökhem tillåter naturligtvis ,)

Anonym sa...

Christina, så glad jag blir varje gång jag ser hur bra Poppan har fått det! En underbar hund som förtjänade ett bra liv, och en underbar familj hon kom till. Härligt även att se, hur Gaia har behållning av henne. Kram från mig och pälsänglarna