onsdag, juni 23, 2010

Finbesök på stationen


Igår på förmiddagen knastrade det i gruset och en bil stannade utanför stationen. En främmande man och kvinna steg ur, jag slängde ett getöga på paret från ateljéfönstret, suckade och tänkte att nu var det dags för Jehovas vittnen igen.

Jag gick ut och mötte dem vid hundgrinden och då visade det sig att det inte alls var frågan om något Jehovasbesök utan ett bloggbesök istället. Det var bloggvännen Tuvstarr från Tyskland och hennes Ralf som hade vägarna förbi på sin Sverigesemester.
Förra året kom de också förbi, men då var jag tyvärr inte hemma, så det här var verkligen en glad överraskning...eller überfall som Ralf skämtsamt kallade det. I så fall det trevligaste överfall jag har varit med om ;)

De var precis lika trevliga som jag hade föreställt mig dem, ja...till och med ännu trevligare. Det tyckte bevisligen Poppan också.


Det är roligt med bloggvärlden, man möter så många trevliga människor som man inte hade mött annars.

I våras när vi reste ner till Hornborgarsjön tillsammans med några vänner, ja då träffade jag bloggvännen Mian för första gången IRL. Hon och hennes Jan hade generöst erbjudit sig att guida oss vid sjön och det gjorde de med besked. Jag har tittat på tranorna många gånger vid den sjön, men aldrig haft så stor behållning av det som denna gång.

Vi hade stämt träff vid trandansen - hur känna igen varandra bland alla dessa människor, tänkte jag?
Det visade sig inte vara några problem, vi kände igen varandra direkt trots myllret av människor runt omkring.
Mian ser ut som Mian, och jag ser tydligen ut som jag...vi vinkade till varandra på långt håll.

Efteråt blev vi allesammans bjudna på härlig lunch hos finfina vännen Lisette och hennes man i fagra Gökhem.
En oförglömlig dag.

19 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Men så trevligt, jag gillar överfall! Då föreligger inga krav utan man få ta det som det är utan pretentioner. Underbart!

Evas blogg sa...

Men så roligt. Ja bloggvänsbesök är fint! Jag hade besök av Elisabet förra året. Så kul!

Monica sa...

Vad trevligt! Och vilken tur det inte var de andra:-).Ler lite när du skriver Jehovas vittnen och förstår det är aktuellt fortfarande att bara kliva in så där. Kommer ihåg när jag satt och solade i mammas och pappas trädgård och plötsligt stod de där bara bakom huset, var hemskt obehagligt, jag hörde inte när de kom och svårt att bli av med dem. Mamma kom ut och sa du ska inte diskutera så mycket, bara avsluta, och naturligtvis, men jag blev så överrumplad och det var ju de som var inkräktare fast det kändes för ett ögonblick som jag inte hade rätt att vara på jorden. Av det de sa. Hu!

Christina sa...

René: :)

Eva: Det är verkligen både kul och spännande att träffa bloggvänner IRL.

Monica: Aj då, vilken osis du har haft! Själv har jag faktiskt aldrig råkat ut för särskilt besvärliga Jehovas, även om det kan bli lite tjatigt ibland då jag inte är troende. De sista som var här var rätt gulliga, två unga tjejer som jag stod och pratade livsfrågor med (hur ofta gör man det?) en stund och som sedan skickade ett litet gulligt brev några dagar senare med lite andliga webbtips.
Ärligt talat föredrar jag Jehovas framför telefonförsäljare, men som sagt så har jag haft tur och bara stött på trevliga Jehovas. ;)

annie sa...

I love to hear about people meeting through the blogs--sometimes they sketch or paint together, too. And you can see that the fur girls love these friends.
annie

Cicki sa...

Vad trevligt det är med sådana där spontana besök.

Det är lustigt det där hur man känner igen en del på direkten. Det var som första gången vi skulle träffa dotterns sambo S. Vi skulle hämta dem vid pendeln. Då ser jag en man och säger direkt till sambon att det där måste vara S. Mycket riktigt. Den som går bredvid mannen var min dotter. Henne såg jag inte förrän efteråt. Men S kändes bekant redan från början.

Ibland tror jag på rekarnation och att man träffat en del människor i tidigare liv för de känns så självklara redan från början. Sambon och jag är helt övertygade om att vi levt tillsammans i ett tidigare liv.....:-)

Mian sa...

Det var verkligen supertrevligt att träffas i våras!
Att jag skulle få möta bloggare IRL, det trodde jag aldrig när jag skapade mitt Blogger-konto för 3 år sedan.

smulan sa...

Så trevligt att få besök av Tuvstarr med make! Jag har föstått att de är mycket trivsamma personer. Om de läser det här: Schöne reise und alles gutes!

Kram Smulan

Karin på FOX sa...

Ja visst är det kul med spontanbesök! Jag har aldrig fått påhälsning av Jehovas nångång, men jag har ett liknande minne som Monica, när ett par prydliga Mormonpojkar kom och överraskade min mamma och mig solandes mer eller mindre nakna. De vände utan ett ord. Mamma trodde att det var för att hon var vit som ett lik, men jag tror att de bara blev generade.

Lena sa...

Vad roligt! Det är roligt att träffa bloggare. Ett sådant Überfall skulle jag inte ha något emot.

Lisette sa...

Ja det blev verkligen ett rejält lyft för adressboken den dag jag började blogga! Och att det innebar att få VERKLIGA VÄNNER är det allra bästa- inte bara "bekanta" menar jag. Själva bloggande garanterar nästan på något sätt att man är på samma våglängd, om man beslutar sig för att man vill ses "på riktigt".
Massor av kramar till dig i sommarvärmen. Till er allihopa uppe i Stationen, menar jag förstås.

Elisabet sa...

Instämmer med alla föregående talare. Så himla många trevliga människor man har fått förmånen att träffa, tack vare bloggandet!

Underbara människor!

Och roligt att få en bild på Tuvstarr och hennes man.

Gunnar i Vaplan berättade att ffjol dök någon upp och lämnade en flaska vin vid hans hus .., som tack för att dom hade fått följa hans bloggar.

Fransmän, tror jag.

Jessica sa...

När jag såg den lilla avataren eller ikonen eller vad det nu heter på cyberspråket, på din bloggsida trodde jag först det var DU som satt där! Även när bilden blev större tyckte jag det. Du och Tuvstarr påminner på nåt vis om varann, iaf på den bilden.
Kul att ni fick ett oväntat och roligt besök! :)

Eva H-höjden sa...

De ser jättetrevliga ut!!!

Kesu sa...

Ännu en sajbervänskap som förvandlats till IRL-träff. Så häftigt

Blir avis på att du redan träffat Mian och Jan. Och Alice. Jaja, det blir säkert min tur också en dag.

Älskar bilden på Poppan som njutningsfyllt tar vara på allt kel som bjuds. Klia henne på magen från mig med. Och Gaia. Håkan kan du ge en kram i stället - hihi!

Ha en fin midsommar vännen, det är du värd!

Kram

lifeblog sa...

Du fick ju fina bilder på Ralf o Katrin! Instämmer med alla att de är sååå trevliga o gulliga! (Och jag har fått höra hur trevlig du var!)
Ha en skön Midsommar!

smulan sa...

Är det verkligen Tuvstarr på bilden?? Jag trodde det var du Christina! I så fall är ni ju otroligt lika!

Allt gott!

Elisabet sa...

Ja, ni kunde lätt vara syskon!

ullisen sa...

tänka sig, jag tänkte på er i förmiddags och undrade om det kanske blir nån Hallandstrip för er. å så spanar jag in hos dig och dyker på det här inlägget! och nu kan jag såklart inte låta bli att hoppas ännu mer för att ni hinner med ett om inte annat snabb kaffestopp hos oss på väg ner till Ebro!

massa krams!