lördag, mars 12, 2011

Nytt ankbröstprojekt

Stationen har en matblogg som heter stationsspis och som jag skapade för bespara mina vanliga bloggläsare alla konstiga recept.
Jag gör lite reklam för matbloggen eftersom jag tror att många blev intresserade av det lufttorkade ankbröstet som blev så lyckat.
Jag har ett nytt ankbröstprojekt på gång, och det hittar ni i det här inlägget som uppdateras när något nytt har hänt på tutte-fronten.

När något nytt händer på matbloggen kan ni som är intresserade se det i rutan till höger i marginalen, rutan under teckningarna av pälstjejerna.

13 kommentarer:

Pettas sa...

Tack för tipset, nu dyker jag in på matbloggen!

Kesu sa...

Åååhhh! Spännande!Du - och många med dig (inklusive jag) - är ju så förtjusta i ankbröst och allt vad man kan göra med dem, så jag ser fram emot ännu en ny blogg, Nytt på tuttefronten. Tror du skulle få många nufikan som tittar in ...

I väntan på den bloggen springer jag med hängande tunga till det inlägg du puffar för.

Wv condem - aldrig i livet!!!

Mian sa...

Suveränt.
Japp - som en puppa, precis!

Monica sa...

Ser otroligt avancerat ut:-), tänkte idag när jag lagade mina fläskkotletter med tillbehör som inte var så avancerat men precis den sorts avkoppling eller vad man ska kalla det jag behövde just. Det kan vara lite rogivande med matlagning, det där pysslet:-).

Christina sa...

Pettas: :-)

Kesu: Ha ha, condem ;-) Ja, vi får se vad det blir av de små tuttarna. TutanDuck kanske?

Mian: Ja, vi hittade larver som skulle bli noshornsbaggar i gödslet vi hämtade en vår, de såg precis ut så här. Läskigt lika.

Monica: Fläskkotletter eller ankbröstpuppor - att laga mat ger verkligen avkoppling. Jag tycker som du att det är oerhört avkopplande att laga mat, det är nästan den enda gången på dagen jag är helt närvarande i nuet, inte tänker på ngt annat.

Cicki sa...

Det ska bli spännande att följa.

ab sa...

Du skulle ha älskat stabburet på Heieren gård. Där hängde massor av hårdrökt och torkad mat - svarta korvar hårda som franska polisbatonger!

Mira sa...

Fjärilspuppa, men för sen som vanligt...

Hur har du burit dig åt för att få din lilla logga som symbol i adressfältet?

ab sa...

Jag undrar som Mira. Den är så vacker!

Christina sa...

Cicki: Tycker jag också :-)

ab: Ja, det stabburet skulle jag verkligen ha älskat, och som jag skulle ha pumpat dom på hur man gör!
Du är lycklig du som har upplevt ett sånt stabbur!
Det är så mycket gammal kunskap om mat som försvinner. Man borde faktiskt veta hur man lufttorkar en korv.

Mira: Oj då, det minns jag inte riktigt, jag satt och fnulade en dag.
Jag minns i alla fall att det var på den här eminenta bloggen jag läste mig till hur man gjorde.
Man omvandlade sin logga till ett speciellt filformat på ngn sajt, sen grejade man i html-koden.

ab: Se föregående svar av glömsk bloggare.
Loggan är en japansk stenstämpel som jag förärades av familjen till mitt japanska ressällskap när jag var i Japan. De hade frågat innan vi avreste vilket namn jag ville ta.
Tecknet är från det skriftspråk som fanns innan japanerna importerade de kinesiska...ungefär som våra runor :-)

LindaLotta sa...

Njuter av ännu fler fina illustrationer i Ebbas böcker.
Tack!

Ingela sa...

Min svärfar lufttorkar renkött varje vår. Det ser ut ungefär som anktutten när det är klart, lite mörkare kanske. Men han skulle rysa om jag föreslog att han skulle gegga in nån bit med chili och vitlök...

Christina sa...

LindaLotta: Så roligt :-)

Ingela: Lufttorkat renkött är nam-nam, det har jag smakat några ggr.
Jaså, han skulle rysa säger du? Fniss.