fredag, maj 21, 2010

Ni som är bildintresserade...


Den här sajten är arbetsförmedlande, men kolla runt lite om ni har det minsta intresse för illustrationskonst.
Det är inte klokt så många duktiga illustratörer det finns i det här landet, alla med olika slags specialkunskaper och nisch-inriktningar.

7 kommentarer:

Emma R sa...

Tack för tipset, och ett stort grattis till 1:a priset, och till att du nu kan arbeta i normal takt! Kram Emma R

Bloggblad sa...

Den sidan hittade jag när jag letade illustratör till den senaste boken (hm... satt och valde mellan senaste och sista) och blev helt förstummad över hur många konstnärer det finns. Undrar om konkurrensen är lika tuff som i bokskrivarbranschen.

Eva H-höjden sa...

så många begåvade människor!

annie sa...

So interesting, Christina. Were you able to get enlargements when you clicked on the thumbnail pictures? Mine would not open up.
annie

Mian sa...

På denna site har jag varit och kollat efter illustratörer tidigare.
Så många olika stilar. Läckert.
Åh där hittar jag Poppan på den spanska baren - bra!

coyoteros sa...

intressant ,,tänkte efter ett tag,,och mindes morsans veckorevyn,som hade en lustratör som hette hans arnold,,,som gjorde detaljrika teckningar med en blandning av saga å skräck.....sökte på han namn ...han fanns med..trodde han var bortglömd,,men det var han inte.....godis eller buus ,,boooooooo hooaaa

Christina sa...

Emma: Jag är inte riktigt där än, jag jobbar den här helgen också, men sen ska jag vara ledig varenda helg den här sommaren. Basta.
Kram!

Bloggblad: Det var för väl att du skrev den senaste ;)
Konkurrensen är stenhård idag, men som tur var så var det annorlunda och lättare när jag började illustrera...och det var ju några år sedan ;)

Eva H-höjden: Ja, så himla många :)

Annie: That was strange, the thumbnail pictures should open up when you click on them. The big pictures are not that big, but bigger than the thumbnails though.
Sorry you got problem with the site!

Mian: Klart Poppan har nästlat sig in ;)

Coyoteros: Hans Arnold är en av de stora, så han är långt ifrån bortglömd.
När jag var ung och grön i skrået så skulle jag gå på min allra första fest som föreningen Svenska Tecknare anordnade och kände inte en kotte. Vid middagen hamnade jag mellan Fibben Hald och Hans Arnold - gissa om jag höll på att ramla av stolen? Dessa två legendarer var så snälla och vänliga mot mig, och sen märkte jag att det är ett drag som går igen hos de flesta i föreningen. Tecknare är ett trevligt folk och väldigt bjussiga. Inte alla men de flesta.
På samma fest fick jag dessutom hålla i Björn Bergs tecknarpenna, stor som en Havannacigarr och av märket Montblanc.