lördag, maj 22, 2010

Cykeltur med Poppan


Efter att ha jobbat klart idag så tog jag ut cykeln för första ggn i år, pumpade däcken, torkade av vinterdammet och selade Poppan. Poppan tycker alltid jag är så långsam, utom när jag cyklar eller skidar, så hon sprang och sprang. Jag riktigt såg hur hon njöt av att kunna ta ut stegen....äntligen.


Håkan bisträckte med vatten efteråt ;)

I morgon är det Gaias tur.

26 kommentarer:

Cicki sa...

Det låter jättehärligt. Det måste ju vara toppenmotion för en vovsing med mycket spring i kroppen. Kanske för matte också....:-)

Tyvärr så har jag ingen cykel längre. Den blev stulen för några år sedan och jag vet inte om jag klarar att cykla längre. Menar du att hon dricker ur flaska om det bjuds så. Eller är det Håkan som är på skämthumör.....:-)

Helen sa...

Jag kan tänka mig att det finns mycket spring i de där långa benen...

Skönt för matten att ha cykeln till hjälp.

Jaså, Poppan är en finsmakare?! Endast vatten med bubblor och citronsmak intages?

Kram!

Elisabet sa...

Min pappa cyklade ofta med stövarna .., så var dom i bra kondition när det vankades harjakt i början av september.

Det hände också att han tog dem i båten och rodde ut till en lång tuva mitt ute på sjön .., och så rodde han tillbaka och hundarna fick simma.
Men det där lärde dom sig, så till slut höll dom stenkoll på var husse befann sig .., började han gå mot båten, då blev det brått tillbaka för att slippa simturen .-)

Eva H-höjden sa...

Har du spiralkopplet runt handleden?
Åh vad skönt för er!Det är toppen med cykelturer tycker mina också!

Karin på FOX sa...

Kommer ihåg dina cykelturer med Svarta Pärlan. Och fotona på hennes kropp före och efter sommarn hos dig. Du är kanske hundarnas Anna Anka?

reneesfotoblogg sa...

Husbonden kör en ronda varje morgon med Gårdshunden. Inte så särskilt långt men tidningen kommer hem. Gissa vem som flåsar mest?
mvh R

Mian sa...

Smart spiralkoppel.
Kan tänka mig att de där långa benen drog iväg i rejäl fart!
Alice tål värme i kombination med motion/rörelse så dåligt på sommaren. Hon kan däremot ligga mitt i solen p r e c i s hur länge som helst.
Även jag blir nyfiken: klarar hon att halsa ur flaska???

coyoteros sa...

ser hur kul ut som helst,,men vilken trälig väg att cyckla på,,om du möter nån så blir det till att vingla i rullgruset.

förslag..skaffa en tandemcyckel med balongdäck,,,då kan ju bägge vovvarna haka på samtidigt. ...

Lisette sa...

Det ser jätteskönt ut för både dig och din "dragare". Hehe. Kan du verkligen hålla dig kvar upprätt på cykeln om Poppy får för sig att spänna musklerna ordentligt?
Jag skulle också gärna vilja "hundcykla", men som Mian skrev är det inte Alice pice of cake, tyvärr. Det får bli "skogevägen" i stället.

Petra sa...

Det där såg riktigt roligt ut, iaf för Poppan. Praktiskt med Poppan som draghjälp isf att köpa cykel med motor.

mossfolk sa...

Så härligt att kunna cykla med hunden! Och en ganska skön känsla när hunden kommer hem och lägger sig efter att faktiskt ha arbetat ordentligt.
Det var inte Lurvigs grej, ens då tassarna tillät sådant. Han ville hellre lufsa runt i sitt eget tempo.
Däremot är han duktig på att dricka ur flaska... dock inte så duktig att jag skulle våga prova i soffan :)

ab sa...

Jag älskar dina hundbilder.

Londongirl sa...

Åh det där ångrar jag att jag inte lärde Roxy....alltså inte cykling utan att dricka ur flaska. En av våra vänners hund gör det och det är ju så praktiskt.

IET sa...

He hehe... kommer att tänka på cykelturerna med min förra hund, den 2,8 kilo tunga kanintaxen taxi. Där var det inte läge för någon sele. Nej, men hon hade en egen liten cykelkorg där hon satt med framtassarna på kanten och de långa öronen fladdrande i vinden längst fram i fören på cykeln. :-)
/IET
(Däremot var hon en jäkel på att springa före i skogen, oj, oj, oj vad kunde få upp farten på skogspromenader!)

Christina sa...

Cicki: Huv'et på spiken - det är Håkan som är på skämthumör ;) Poppan kan inte slurka ur flaska ;)

Helen: He he, näeee, Poppan dricker kranvatten i balja ;)

Elisabet: Jag smajlar när jag läser om din pappas stövare som inte hade lust att simma så långt, de lär sig rutiner snabbt ;)

Eva H-höjden: Spiralkopplet har ett "handtag" i ena änden, så det håller jag i. Jag tycker det här kopplet är toppen att cykla med.

Karin: Ja, tänk att du kommer ihåg ;) Pärlan som såg ut som en Skogaholmslimpa när hon kom till mig ;) Tänk så snygg hon blev.
Hundarnas Anna Anka - ha ha!

Renée: Jag kan gissa ;)

Mian: Alice har ju så korta ben, så jag förstår att hon inte gillar den här typen av motion.
Tänk att hon så gärna ligger i solen - de spanska tjejerna söker sol på våren, sen föredrar de att gräva svala jordhålor i trädgården (snyft, snyft) och ligga och lura i.
Nä - Poppan halsar inte ur flaska, det var Håkan som skämtade.

Coyoteros: Först måste jag bara säga att jag blev så glad att se att någon använder ordet trälig, ett ord jag har vuxit upp med i Fagersta-trakten.

Det trevliga med den här vägen, trots gruset, är att man möter så få bilar.

Tandemcykel med ballongdäck - jag får googla ;)

Lisette: Din fråga fick ett svar - Poppan fick syn på en katt på avstånd på årets premiärtur. Naturligtvis såg hon den före mig, men jag såg på hennes öron att något var på gång och hann bromsa innan hon drog iväg. Hon stannade faktiskt när jag ropade på henne. Duktiga Poppan!

Petra: Hon skulle kunna springa tills hon flådde av trampdynorna...hur långt som helst alltså.

Mossfolk: Wow - en hund som faktiskt kan dricka ut flaska :) Både Poppan och jag är imponerade av Lurvigs färdigheter.

Ab: Tack snälla Annika! Jag får ta fler...de är ju rätt tacksamma att plåta de här två.

Londongirl: Som sagt, fejk ;)

IET: Kanintax??? Det där får du nästan förklara ;)

Kesu sa...

Jag är full av beundran för hur du lyckas ratta cykel OCH kamera! Wow! alternativt Vov!

Förstår att bilden med bubbelvatten var ett skämt, men jag tänker precis som Londongirl att man borde lärt sin hund dricka ur flaska. För det vore ju himla praktiskt när man är ute och kör i värmen. Vet du hur hon tränade hunden Londongirl? Jag borde också borstat tänder på Lelle R vid späd ålder och pillat på tassarna, så han skulle vänja sig vid det och inte krumbukta sig som han gör nu. För det våra kära fyrtassingar lär sig som naturligt när de är valpar blir väl inget besvär längre upp i åldern?

coyoteros sa...

ordet träligt använder jag ofta,,ett snäpp kraftfullare än ..tråkigt..

tyvär går det inte riktigt hem,,här uppe i nordkorea..

j-a närking brukar jag kallas för skämtsamt,,,men jag ger igen..hi hi..

Staffan H sa...

Det syns på Poppan att hon är riktigt nöjd med dagens utflykt. Tröttbelåten hund skulle man kunna säga.

Kanintax kan jag förklara, för vi har haft sådana i familjen. Det är den minsta sorten; först kommer förstås standardtaxen, sedan dvärgtax och de allra minsta kallas kanintax. Nu minns jag inte höjdmåtten, men om jag säger att de avlats fram för att kunna ta sig in i kaninhålor så har du nog ett hum om hur stora de är. Om jag minns rätt är det bara långhåriga taxar som finns i de sistnämnda modellerna.

De må vara små, men är också mycket bestämda. Den äldsta av våra taxar blev med åren en synnerligen bestämd dam med smak för lyxmat och en behaglig tillvaro. När hon fått något hon tyckte var riktigt gott markerades detta genom att hon torkade nosen på husets bästa matta. Därtill ansåg hon att bästa platsen för henne att sova på var under mattes duntäcke.

IET sa...

Ser att Staffan H redan förklarat. Min var en strävhårig, lite ovanligt 1988 när jag köpte henne, det året hade bara tre stycken registrerats i Sverige. Kanske är det fler nu när minivovvar är så poppis.
Men som Staffan H säger så har även kanintaxarna alla taxens särdrag. Envishet är väl det mest utmärkande. :-)
/IET

Christina sa...

Kesu: Jag trodde det var omöjligt för en hund att dricka ur flaska, men Mossfolks Lurvig kan tydligen konsten...fast det slaskas förstår jag av hennes kommentar ;)

Har ni besvär med kloklippning på Lelle R? Det kan bero på klotången. Jag fick ett tips om en tång av folket på djuraffären här i stan, och sen jag började använda den får jag t o m klippa Gaias klor, alla på en gång. Förut kunde jag kanske på nåder få klippa två klor åt gången...med flera dagars mellanrum.

Klotången ser billig ut och var det också vad jag minns. Det står "MILLERS FORGE 743" på den. Har aldrig haft bättre tång. Gaia instämmer.

Coyoteros: Jag håller helt med, det riktigt hörs vad ordet trälig betyder ;)
Var ligger ditt nordkorea?

Staffan: Tack för förklaringen, det lät först som något skvader-liknande ;) Nu fattar jag.
Klart en sån liten rackare ska ligga under mattes duntäcke ;)

IET: Tänk vad man lär sig genom bloggande :)

coyoteros sa...

ca 5km norr om grythyttan..

Emma R sa...

Härligt med årets första cykeltur! Blev nu själv inspirerad att plocka fram cykeln, tack! Kram emma. ps, hoppas Gaia-turen blev lika trevlig!

Kesu sa...

Millers Forge 743 - låter som en hemlig formel för en lyckad kloklippning. TACK! TACK! Ska kolla i djuraffären nästa gång jga går dit. Lelle R gillar varken kloklippning eller att man petletar mellan hans trampdynor, vilket är ett måste. Särskilt efter den här isiga vintern när gruset inte räckt till. Stan har i stället använt sylvass stenkross för att motverka halkan. Gör inte gott i små hundtassar :(

Christina sa...

Coyoteros: Aha, Grythyttan....vad ska då Striberg kallas för?

Emma: Gaia gillar att springa lika mycket som Poppan, så hon njuter av cykelturer också.
Kramar!

Kesu: Det är en sån där liten billig sak med rött plast på handtagen. Den är så skarp så det är möjligt att finlira ordentligt när man klipper. Den dyra jag hade förut klämde till om klon tror jag, och det upplevde Gaia som så obehagligt - naturligtvis.
Åh, jag lider med den Lelle när jag läser om stenkrossen aj, aj...

coyoteros sa...

striberg är rena san francisko i jämnförelse,,,nej innte grythyttan...nästa samhälle börjar på h och slutar på s...

Christina sa...

Coyoteros: Ja, här i Striberg har vi blommor i håret, jajamensan ;)