söndag, augusti 16, 2009

Lissabon-vas


- Vadå Lissabonvas?


Jo, så här ser den ut, den geniala blomvasen från Lissabon som jag visade för några inlägg sedan - så här ser den ut utan blommor...


...och så här med blommor. Hur man än pillar dit blommorna så ser det ut som ett proffs har arrangerat det. Det kan liksom inte bli fel.

Har ni vägarna förbi Portugal, så köp en sån här! Ni kommer inte att ångra er. De finns i varenda turistbutik med fajanspjäser som fejkar 1700-tal.

Sen dyker Eva upp på ett av sina många sommarbesök här på stationen. Besök som alltid är lika välkomna, roliga och avslappnade.

Kan ni upptäcka fem hundar på den här bilden? Om inte, får ni klicka och förstora.Det har krupit omkring en spindel i vårt badkar under en veckas tid, och jag har förbjudit Håkan att ha ihjäl den. Den gör nytta och kniper förhoppningsvis några silverfiskar har jag tänkt.

Men så idag såg jag att den verkligen förgäves försökte ta sig upp ur badkaret, den ville inte alls vara där. Jag som hade trott att den gillade att sitta där och huka runt avloppet.
Jag vet inte vad det är med spindlar, men något är det. Jag skulle aldrig kunna slå ihjäl en spindel...och idag fångade jag försiktigt upp krypet och släppte ut den i trädgården, antagligen blev den alldeles vimmelkantig av eufori...

28 kommentarer:

Kesu sa...

Är det du som har plåtat Imse? Heja dig (igen) i så fall! Förstår varken hur du ställde in skärpan eller kom ner så nära i badkaret. (Först läst jag "spindeln kanske inte ville sitta där och hulka", men det var ju fel.)

Klart man ser fem hundar, tänkte jag stolt innan jag klickade på bilden, bara för att bevisa att jag sett rätt. Det hade jag INTE. Jag tog Evas högra, höjda hand för en hundhals. Haha! Sedan hittade jag den minsta av våra bröder som kikade fram så sött :)

Den där Lissabonvasen är ju genialisk! Den för visserligen mina något orena tankar till en sittring, men i övrigt tycker jag den kunde vara en lämplig grej att fixa till på vår kommande lerhelg. Kan du vara snäll och be Bi lära oss hur man gör en sån. Vill hemskt gärna ha, men hinner inte dra till Lissabon denna sida nyåret. Okej? ;))

emmalill sa...

Vilken häftig vas. Åhh såm många sötnosar. Älskar hundar.

emmalill

Kesu sa...

Glömde skriva att Eva verkar vara mäkta populär bland fyrtassingarna :) Och Poppans huvudbonad var ju inte så pjåkig. ALlt klär en skönhet - hälsar Lelle R.

Christina sa...

Kesu: Japp, med hjälp av nya Canon-kameran och makroinställningen så var det inga problem att plåta spindeln, även om han tyckte det var väldigt obehagligt, det märktes.

Ha ha, jag fattar precis att du tog Evas arm för en hundhals :D

Angående Lissabonvasen så har jag faktiskt frågat Bi om det går att göra såna i stengods.
Ja, hon kan naturligtvis, frågan är om vi kan?
Det återstår att se ;)
Bättre lärare får vi i alla fall inte...

emmalill: Välkommen hit till stationen, speciellt som du gillar hundar!

Kesu igen: Eva är som Bi - djurmagneter :)

Ja, visst klär Poppan i vaxduk! Puss på Lelle R!

Eva H-höjden sa...

Vilka roliga bilder du fick på oss! Och alla fem hundarna på samma bild, inte illa! Vad söt Lilli ser ut där bredvid Gaia! Nu längtar jag redan till er!

Kesu sa...

Jag tvivlar inte en sekund på att Bi kan. Själv ser jag framför mig en platt sittring, väldigt knölig och obekväm och väldgt, tja, vad ska vi säga? Unik kanske? (Min vas alltså.) Jag ska kanske börja med ett lertroll eller så. Men det ska bli kul ändå. Himla kul!

smulan sa...

Vilken underbar vas! Den såg inte alls ut som jag trodde första gången du visade den. :)Vackert!

Spindeln är mindre vacker förstås... Huuuva!

mossfolk sa...

Den där Lissabonvasen ser nästan ut som en "måste-ha-sak". Superfint!

Och så härligt med alla hundar. Nästan lite Cesar Millan-känsla över de bilderna ;)

Men spindeln däremot, hu. Jag har aningens svårt för de åttabenta små monstren. Tror nästan att jag föredrar silverfiskarna faktiskt...

Lisette sa...

Vasen är ju suverän. Men så övrraskad jag blev. Att den var konstruerad så framgick ju inte alls på bilden med blommorna så snyggt arrangerade! Jättehäftig sittring som Kesu säger. Fast jag tvivlar på att hon- eller jag ska kunna dreja(!) till något så'nt. Jag går nog också hellre på trolltyg ;) Förresten kursen, när? Är det spikat?
P.S Jag hittade alla hundar UTAN att klicka! Ha ha Kesu! Dast jag trodde nästan att Lelle R hade smugit sig in någonstans.D.S.

Lisette sa...

Dast???? "Fast" menar jag

Turtlegirl sa...

Efter tag så blev det fem hundar. den var den bakom stolen som var knepigast :-))

Ännu ett argument åka till Lissabon. Men kanske finns såna när jag ska till Malagaområdet alldeles snart? Inte såååå långt från Portugal ;-))

Ha ihjäl spindlar betyder ring har jag lärt mig ( oj vad spiendalr det måste ha gått åt i sommar då....) Men det var inte jag ;-))

Fina bilder! Sicket härligt hundliv.

Ninna sa...

Om man slår ihjäl en spindel så dör en ko har jag hört...
Så ont om kor som det är idag, måste det vara många spindlar som strukit med...

Galleri Dalhem sa...

Appropå vackra, geniala blomvasen :
" don efter person " !

helen sa...

Poppan i sensommarhatt!! Kunde inte ha varit mer passande! Sötnosen!

Och så får jag lite dåligt samvete över att jag brukar kalla mig för djurvän, men jag kan inte hjälpa att när jag ser en spindel tänker jag att en död spindel är en bra spindel...

Men jag tycker du gjorde en god gärning med din badkarsspindel, så länge den inte huserar i min trädgård...( Och där bor det inga såna djur, intalar jag mig, när jag ligger under en buske och rensar ogräs )

Kram!

Mira sa...

Jo, jag såg fem hundar på en gång, men så går jag också med ögon känsliga för hund just nu.

Jo, som syster Ninna säger... Vår mormor sa alltid att om man slår ihjäl en spindel så dör gårdens bästa ko. En så kallad pedagogisk fikt: Spindlar är nyttiga djur, men människor har en nedärvd rädsla för dem. Så hur förhindra ihjälslagning? Jo, man går på storkapitalet direkt; gårdens kor. Med det hotet kom kanske några fler spindlar att finnas kvar... Jojo vad de tog till, förfädringarna...

Ordverifiering: Benrik... Det är de ju också, för all del. Krypdjuren.

Petra sa...

Ja, bara den vasen är nästan anledning att genast boka en resa.
Att se hundarna var ju inte så svårt, alla utom en totalfixerade på Evas godbit i handen ; )
Dödar man en spindel så blir det ju regn dagen efter sägs det, så det bör man undvika om man inte är bonde.

Christina sa...

Eva H-höjden: Jag gillar framför allt bilden där Lilli placerar en snigel i ögat på dig.
Har du inte betalat tv-licensen?

Kesu: Ja, vasen är nog lite överkurs, lertroll låter säkrare ;)
Fast Bi kanske har något knep som inte är så svårt?

smulan: Nej, jag kom på det sen, att vasens konstruktion inte syntes på första bilden.
Det tog ett tag innan jag klurade ut vad den skulle användas som, när jag hittade den i en butik Portugal.

mossfolk: He he, ja Eva ser verkligen ut som världens flockledare ;)

Lisette: Kursen är inte spikad än, Bi sätter igång med kurserna i oktober. Jag hör av mig så fort jag har något preliminärt datum.
Bi har så mycket att stå i när det gäller konstrundan nu i september, men så fort den är över så kommer det nog förslag på datum.

Snyggt att ta alla fem hundarna utan att klicka på bilden!

turtlegirl: Ja, Maggan bakom stolen var den knepigaste jycken att upptäcka ;)

Åh, Malaga :) Nu blir jag avis ;)

Att ha ihjäl spindlar betyder "ring" - menade du regn? Ja, i så fall måste det ha varit massmord på krypen...

Ninna: Det uttrycket har jag aldrig hört förut. Intressant.

Erik: Kram på dig, du suveräna fågelfotograf!

helen: Ja, visst är Poppan söt i vaxduks-schalett ;)

Jag tycker också att spindlar är lite läskiga, men eftersom de inte gör något ont så har jag ingen anledning att ha ihjäl dom. Sen är det något mer som jag inte kan sätta fingret på. Jag dödar aldrig en spindel.

Mira: Jaså, börjar du fundera på hund igen, eller är det för tidigt?

Vilken intressant bakgrund till Ninnis uttryck, tack för den!

He he, vilken perfekt ordverifiering ;)

Petra: Ja, vasen är faktiskt helt suverän. Man duttar ner lite blommor och de arrangerar sig själva med ett strålande resultat.

Aha, det var regn som turtlegirl menade!
I Kina kastade man ner benbitar från en tiger i floden, där man trodde att drakarna låg och sov på botten. Tigerben skulle få fart på dom, så att de kastade sig upp ur vattnet och flög omkring på himlen och drog ner regn.
Om det var regn man ville ha, vill säga ;)

Kesu sa...

Nu tror jag att jag uttryckt mig klumpigt. Jag tycker verkligen att Lissabonvasen är kongenial och snygg. Gillar allts om inte är så rakt och inordnat och traditionellt. BLommor som sticker upp sådär ger ett fantastiskt intryck. Hyser inga förhoppningar om att jag skulle klara av att fixa en sån på min första lerkurs ever - det var ett skämt. Men att Bi - och förmodoigen du också Christina - skulle klara det håller jag inte alls för otroligt. Inte alls. Ville bara förtydliga det, ifall någon missförstod mig.

Cicki sa...

Vilken läcker vas. Synd att man inte ska till Portugal....:-)

Vårdagjämning sa...

Lustigt, och jag vet inte varför, men jag har heller aldrig ihjäl en spindel, tycker det är något speciellt med dem, tar tag i nåt ben:-) försiktigt och hivar ut dem både på landet och i stan. Ibland får de vara kvar ett tag t o m.

Men inte tänkt mkt på detta innan jag läste dina reflektioner, men nu måste jag tänka efter;-)

PS Jan G väldigt söt;-), det lyckades du bra med, bilden kommer upp när jag skriver detta så DET tänker jag på:-) En liten parentes, han stötte till mig en gång vid NK så jag snubblade och han var ytterst artig, vänlig, omtänksam och log varmt, där fick han pluspoäng och det hela tyder väl på god uppfostran.

Mian sa...

Himla smart konstruktion på den där vasen.
Låt se om ni kan dreja något sådant när ni går kurs hos Bi. Jag väntar med spänning!

Jag har en spindel i mitt badrum här i lägenheten i stan; den har bott där ett bra tag. Undrar just vad den lever på :-? Jag känner att jag måste storstäda nu till helgen....

ullisen sa...

uuuäääh!! spiders aj dislajd så till den milda grad att jag dragit mig för att lära Maali imsevimse-visan... fast den här lille plutten - som jag skickligt och vant snurrade bort - klarar jag nog ändå. dom vi har i källaren har ungefär så här mycket kropp... tänk dig lite luddiga ben på dom (å nu kliar det på hela mig... kan inte ens skriva om eländesdjuren...

krams!

ullisen sa...

dislajk ska det va. jag är lite trött...

Christina sa...

Kesu: Jag tror jag förstod precis vad du menade :)
Nä, jag skulle aldrig klara av att göra en sån där vas utan att den skulle se monstruös ut, men för Bi skulle det inte vara någon konst.

Cicki: Ja, visst är det synd att man inte ska till Portugal!

Vårdagjämning: Roligt att inte vara ensam om den här speciella inställningen till spindlar :)
Jag blir inte överraskad av det du berättar om Guillou, jag kan tänka mig att han är väldigt vänlig i såna sammanhang. Lite gammaldags gentleman sådär...

Mian: Visst är det :)
Vilka förväntningar din mamma har på sig nu ;)

Tror du inte spindlar lever på små kvalster, hudavlagringar etc? Och i vårt fall någon enstaka silverfisk en gång i halvåret.
Var rädd om din spindel!

ullisen: Ops, en med spindelfobi... Look into my eyes, look into my eyes...som rollfiguren Kenny Craig i Little Britain skulle säga ;)

ullisen sa...

åååh! du tittar också på Little Britain!! - borde förstått ;)

Mian sa...

Christina: jag skall storstäda bort alla kvalster och hudavlagringar alltså, men spindeln får gärna bo kvar :-) Den får väl lägga om kosten helt enkelt...

Christina sa...

ullisen: You bet ;)

Mian: Det tror jag inte att den behöver ;) Var rädd om den!

Anonym sa...

Wow, vilken vas.
Härligt hundgäng ;)) verkligen fina bilder.

Hoppas ni får en fin höst!
LadyDi & hundflickorna